top of page

Ravioliai su triušiena ir vėžių padažu (Receptas)


ravioliai su vėžių padažu_Alfo receptas
VMG nuotr.

Ravioliams su vėžių padažu pagaminti reikia:

  • 4 kiaušinių

  • 1 šaukštelio druskos

  • 400 g miltų

  • 1 šaukšto aguonų 


ĮDARUI:

  • 1 smulkiai supjaustyto mažo svogūno

  • 1 šaukšto sviesto

  • 200 g šviežios smulkintos triušienos

  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

  • 1 šaukšto kedrinių pinijų

  • Žiupsnelio druskos


PADAŽUI:

  • 2 šaukštų sviesto

  • 2 šaukštų rapsų aliejaus

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ vidutinio svogūno

  • 150 ml grietinėlės 36 % rieb.

  • ekologiško vištienos sultinio kubelio

  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

  • 150 g marinuotų vėžių uodegėlių

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų


1. Kiaušinius paplakite su druska, supilkite į persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite ir palikite pusvalandžiui.

2. Svogūną pakepinkite svieste, sudėkite šviežią smulkintą triušieną, pabarstykite muskato riešutu ir lengvai apkepkite. Pabaigoje įberkite smulkintų kedrinių pinijų ir pagardinkite druska. Palikite, kad atvėstų.

3. Tešlą iškočiokite, sudėkite įdarą ir suformuokite virtinius. Virkite pasūdytame verdančiame vandenyje 4–5 min. 

4. Padažui prikaistuvyje pakepinkite sviestą, rapsų aliejų, sutraiškytą česnako skiltelę, ją išimkite, trumpai pakepinkite gabaliukais supjaustytą svogūną. Supilkite grietinėlę, berkite muskato, juodųjų pipirų, sudėkite ekologišką vištienos sultinio kubelį, vėžių uodegėles ir pakaitinkite. 

5. Virtinukus patiekite su padažu ir apibarstykite aguonomis.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page