top of page

Rabarbarų ir braškių pyragas aukštyn kojom (Receptas)

Vasaros sezoną pradėkite su išskirtinai gaiviu ir gardžiu pyragu, kurį tikrai pagaminsite iš pirmo karto. Prie pyrago labai tiks rabarbarų kokteilis.


Video receptą žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

6–8 asm.

Gaminimo laikas: apie 45 min.


  • 2–3 rabarbaro stiebų

  • 2–3 šaukštų DANSUKKER cukraus marmeladams

  • ½ stiklinės HAPPY DAY braškių sulčių

  • 150 g miltų

  • 3 kiaušinių

  • 150 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 150 g lydyto VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 šaukšto ESTRELLA žemės riešutų kremo

  • 1 saujos braškių

  • 100 ml TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo

  • ½ pakelio GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“

1. Rabarbaro stiebus nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, o likusius galus – kubeliais.

2. Į ZYLE keptuvę berkite DANSUKKER cukrų marmeladams ir pilkite HAPPY DAY braškių sultis. Sudėkite juostelėmis pjaustytus rabarbarus ir kaitinkite apie 3–4 min., kol rabarbarai suminkštės.

3. Miltus sumaišykite su kiaušiniais, DANSUKKER ekologišku cukrumi „Panevėžio Plius“, lydytu VILNIUS margarinu „Kepiniams su sviestu“. Gerai išmaišykite iki grietinės konsistencijos tešlos. Sudėkite kepimo miltelius, ESTRELLA žemės riešutų sviestą ir vėl išmaišykite.

4. Iš keptuvės ištraukite rabarbarų juosteles ir sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

5. Į keptuvę dėkite stambiai pjaustytas braškes.

6. Krakmolą išmaišykite su TICHĖ natūraliu mineraliniu vandeniu ir šlakeliu braškių sulčių.

7. Krakmolo mišinį supilkite į keptuvę ir išmaišę užvirkite.

8. Patroškintas braškes su krakmolu supilkite ant rabarbarų.

9. Šaukštu dėliokite tešlą, į tarpus sudėkite palaužytus GAIDELIS sausainius „Kondensuotas“.+ Dėkite rabarbarų kubelius.

10. Pyragą kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30–35 min., išjungus vėjelio funkciją.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page