Pusryčių malonumas: kakavinis blynas su bananais

Skaniausiu pusryčių patiekalai yra blynai, ypač jeigu greitai ir lengvai pagaminami. Kakavinio blyno su bananais receptas, kuris beveik pats ir pasigamina. Tik pašaukite į orkaitę!


kakavinis blynas su bananais, Alfo receptas
Shutterstock.com

2–3 asmenims

Gaminimas – 10 min.

Kepimas – 20 min.

Orkaitės t-ra 190 °C


Blynui su bananais reikia:

  • 4 kiaušinių

  • 100 g miltų

  • 35 g kakavos

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto cukraus

  • 300 ml pieno

  • Bananų, šilauogių

  • Klevų sirupo arba medaus (patiekti)


1. Atskirkite trynius nuo baltymų, baltymus atidėkite.

2. Į dubenį persijokite miltus ir kakavą, įberkite druskos ir cukraus, įdėkite trynius ir plona srovele supilkite pieną, nuolatos maišydami šluotele. Tešlą išmaišykite taip, kad nebūtų gumuliukų (jei neišeina, tada perkoškite per sietą).

3. Išplakite baltymus iki standžių putų ir sumaišykite su lietinių tešla.

4. Supilkite ją plonu sluoksniu į skardelę (20 x 30 cm), ant viršaus sudėliokite uogas ir bananų griežinėlius. Kepkite apie 15–20 min.

5. Patiekite su medumi arba norimu pagardu.


Skanaus!


Susiję įrašai

Rodyti viską