top of page

Nesaldus blynas šeimai per visą skardą


Nesaldus blynas šeimai per visą skardą, vmg receptas
Š.Jaskutėlio nuotr

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 25 min.

Orkaitės t-ra 220 °C


Reikia:

  • 4 kiaušinių

  • Žiupsnelio druskos

  • 500 ml pieno

  • 220 g miltų

  • 220 g miltų

  • 200 g karštai rūkytos antienos filė

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Suplakite kartu kiaušinius, druską ir pieną. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.

3. Antienos filė supjaustykite kubeliais, svogūną – gana smulkiai.

4. Antieną ir svogūną paskleiskite skardoje, ant viršaus supilkite tešlą. Galite pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis arba juodaisiais pipirais.

5. Tešlą supilkite į skardą ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 min. – blyno paviršius turi būti gražiai apskrudęs. Neišsigąskite, blynas orkaitėje kyla tiesiog akyse, tampa įvairių formų, pučiasi – vėliau jis subliukš.

6. Iškepusį blyną patiekite su norimu priedu.

Naujausi įrašai

bottom of page