top of page

Primins vaikystę: gardūs maltinukai su grietinėlės ir špinatų padažu (Receptas)

  • 06-07
  • 1 min. skaitymo

Skonio klasika, palepinta kiek įmantresniu, fetos ir špinatų, padažu. Puikus pietų ar vakarienės pasirinkimas, kai norisi kažko naminio ir paprasto, lengvai pagaminamo, švelnaus skrandžiui ir jaukaus.

maltinukai su grietinės ir špinatų padažu, Alfas Ivanauskas, Alfo receptai, vmgonline
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimo laikas 20 minučių

Kepimo laikas 30-35 min.


Maltiniams su padažu pagaminti reikia:

  • 500 g vištienos faršo

  • 1 svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ cukinijos

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

  • Žiupsnelio druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • ½ šaukštelio Provanso žolelių mišinio

  • Aliejaus (kepti)

Padažui:

  • 300 ml neriebios grietinėlės

  • 80 g fetos

  • 25–30 g špinatų

  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto


  1. Susmulkinkite svogūną, cukiniją ir česnaką smulkintuvu.

  2. Vištienos faršą sumaišykite su druska ir pipirais, daržovėmis, pabaigoje suberkite sūrį ir Provanso žoleles. Išmaišykite. Vandeniu suvilgytomis rankomis suformuokite maltinius. Kepkite juos vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje. Sudėkite į keptuvę su maltiniais špinatus, pakaitinkite, supilkite grietinėlę ir šiek tiek ją nugarinkite.

  3. Sūrį sutrupinkite, sudėkite į grietinėlę, išmaišykite, leiskite sūriui ištirpti. Pagardinkite tarkuotu muskato riešutu.

  4. Patiekite su norimu garnyru.


Gardžių atradimų.


bottom of page