4 asm.
Gaminimo laikas 20 minučių
Kepimo laikas 30-35 min.
Reikia:
500 g vištienos faršo
1 svogūno
1 skiltelės česnako
½ cukinijos
50 g tarkuoto kietojo sūrio
Žiupsnelio druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ šaukštelio Provanso žolelių mišinio
Aliejaus (kepti)
Padažui:
300 ml neriebios grietinėlės
80 g fetos
25–30 g špinatų
Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
Susmulkinkite svogūną, cukiniją ir česnaką smulkintuvu.
Vištienos faršą sumaišykite su druska ir pipirais, daržovėmis, pabaigoje suberkite sūrį ir Provanso žoleles. Išmaišykite. Vandeniu suvilgytomis rankomis suformuokite maltinius. Kepkite juos vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje. Sudėkite į keptuvę su maltiniais špinatus, pakaitinkite, supilkite grietinėlę ir šiek tiek ją nugarinkite.
Sūrį sutrupinkite, sudėkite į grietinėlę, išmaišykite, leiskite sūriui ištirpti. Pagardinkite tarkuotu muskato riešutu.
Patiekite su norimu garnyru.
Skanaus!