top of page

Prie pusryčių kavos – pusrytainiai

Nemėgstate košės? Į varškę su bananu jau nebegalite žiūrėti? Sumuštiniai irgi nelenda? Tai nėra priežastis nepusryčiauti arba pusryčiauti bet ką.

Ieškokite gerų alternatyvų.


pusrytainiai su sūriu_užkandis su sausainiais_pusrytainiai_prie kavos
VMG nuotr.

Pusryčiaukite

Nėra taisyklių, kaip geriausia gyventi – pusryčiauti ar ne, užkandžiauti ar ne, valgyti košę ar sausus pusryčius. Bet jeigu norite pabandyti sveikiau, pusryčius būtinai įsirašykite į dienotvarkę, o užkandžiai... na, jie „išsibrauks“ savaime: pastebėta, kad sočiai ir maistingai pusryčiaujantieji neturi arba turi gerokai mažiau rūpesčių dėl užkandžiavimo, o per priešpiečius/pietus suvalgo mažesnį maisto kiekį nei nepusryčiavusieji.

Įprotis pusryčiauti padeda subalansuoti ir tolygiau paskirstyti per visą dieną suvalgomo maisto kiekius – tai yra patikima nutukimo profilaktika. Be to, pastebėta, kad maistingi pusryčiai „pakrauna“ organizmo bateriją, nuramina protą, gerina dėmesio koncentraciją, „užveda“ medžiagų apykaitą: greitesnė medžiagų apykaita, greičiau deginamos kalorijos. Tiesa, kad medžiagų apykaita nesulėtėtų, svarbu paisyti reguliaraus visos dienos valgymo režimo, t. y. valgyti kas 3-4 valandas.


Ką valgyti, jeigu košė nesivalgo?

Pusryčiai turi būti maistingi, t. y. jų maistinė vertė turi būti didelė ir palanki sveikatai, jie turi suteikti energijos, geriausia, žinoma, ilgiau „veikiančios“, t. y. tokios, kurią sugeneruoja lėtai skylantys (pavyzdžiui, viso grūdo duona), o ne greitieji angliavandeniai (pavyzdžiui, cukraus glajumi aplieta spurga).

Košėms, ypač pilno grūdo, konkurentų nėra, tačiau gerų alternatyvų – jau yra.


GAIDELIS 7 GRŪDAI pusrytainiai, kurių sudėtyje yra net 7 skirtingų rūšių grūdai – avižos, speltos, kviečiai, rugiai, grikiai, miežiai ir ryžiai, yra šaltinis ne tik lėtai skylančių angliavandenių, kurie garantuoja, kad ilgai jausitės sotūs ir energingi, skaidulų (organizmo šluota!), bet ir organizmui labai reikalingų booster‘ių: B grupės vitaminų, vitamino E, pantoteno ir folio rūgšties, magnio ir geležies.

Be to, nėra palmių aliejaus. Tai svarbu.


Sūrio užkandis su pusrytainiais, VMG nuotr.

Tad jeigu nesinori košės arba norisi vertingo užkandžio, rinkitės mėgstamo skonio pusrytainius: klasikiniai VANILINIAI, nostalgiški MORKA+CINAMONAS, egzotiniai KOKOSAS + ŠOKOLADAS.

Puikiai dera su kava, pienu, arbata, kakava ir net sultimis. O jeigu norisi kažko dar labiau intriguojančio, rekomenduojame pusryčiams tinkamus receptus su GAIDELIS 7 GRŪDAI pusrytainiais: sluoksniuotis su morkomis, jogurtu ir apelsinais, greitas užkandis su sūriu.


Skanaus!

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page