top of page

Plekšnės gabaliukai su lęšiais ir voveraitėmis (Receptas)

  • 01-27
  • 1 min. skaitymo

Žuvis, lęšiai ir svogūnuose bei česnakuose apkeptos voveraitės gali būti sotus, maistingas ir jaukus bemėsis patiekalas pietums ar vakarienei.

Plekšnės gabaliukai su lęšiais ir voveraitėmis, vmg receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 30 min.


Žuvies ir lęšių patiekalui su voveraitėmis paruošti reikia:

  • 4 plekšnės filė gabaliukai po 130–140 g

  • 2 stiklinės virtų lęšių

  • 1 svogūnas

  • 1 skiltelė česnako

  • 400 g voveraičių

  • 30 ml aliejaus

  • 3–4 šakelės čiobrelio

  • Druskos

  • Šviežiai grūstų baltųjų pipirų


1. Supjaustykite svogūną ir česnaką. Pakepinkite aliejuje čiobrelį, po to suberkite svogūnus ir česnaką. Kepkite, kol suminkštės.

2. Tuomet suberkite nuplautas voveraites ir kepkite 5 min.

3. Viską sumaišykite su lęšiais.

4. Žuvies filė supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska, baltaisiais pipirais.

5. Lęšius dėkite į kepimo formą, ant jų išdėliokite žuvies gabaliukus, uždenkite formą aliuminio folija ir kepkite apie 15 min.


Gardžių atradimų.

bottom of page