top of page

Plekšnės gabaliukai su lęšiais ir voveraitėmis (Receptas)

Žuvis, lęšiai ir svogūnuose bei česnakuose apkeptos voveraitės gali būti sotus, maistingas ir jaukus bemėsis patiekalas pietums ar vakarienei.

Plekšnės gabaliukai su lęšiais ir voveraitėmis, vmg receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 30 min.


Žuvies ir lęšių patiekalui su voveraitėmis paruošti reikia:

  • 4 plekšnės filė gabaliukai po 130–140 g

  • 2 stiklinės virtų lęšių

  • 1 svogūnas

  • 1 skiltelė česnako

  • 400 g voveraičių

  • 30 ml aliejaus

  • 3–4 šakelės čiobrelio

  • Druskos

  • Šviežiai grūstų baltųjų pipirų


1. Supjaustykite svogūną ir česnaką. Pakepinkite aliejuje čiobrelį, po to suberkite svogūnus ir česnaką. Kepkite, kol suminkštės.

2. Tuomet suberkite nuplautas voveraites ir kepkite 5 min.

3. Viską sumaišykite su lęšiais.

4. Žuvies filė supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska, baltaisiais pipirais.

5. Lęšius dėkite į kepimo formą, ant jų išdėliokite žuvies gabaliukus, uždenkite formą aliuminio folija ir kepkite apie 15 min.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page