Kai išbandysite šį vištienos sparnelių receptą, svečių niekada neatsiginsite. Piene marinuoti, orkaitėje kepti, terijakio ir sojų glazūra palepinti jie atrodo taip, kad iškart ima kauptis seilės, o paragavus norisi dar ir dar, ir dar. Jie skanūs ir karšti, ir šalti.
Iškart ruoškite dvigubą, o gal net ir trigubą porciją!
Video receptą žiūrėkite čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2–3 asm.
Gaminimo laikas: 50 min.
Piene mirkytiems vištienos sparneliams pagaminti reikia:
400 g vištienos sparnelių
Žiupsnelio KOTANYI rūkytos paprikos
Žiupsnelio KOTANYI smulkintų česnakų
Žiupsnelio KOTANYI malto kumino
Žiupsnelio KOTANYI malto imbiero
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska
500 ml ŽEMAITIJOS A2 pieno be laktozės
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo
20 g KIKKOMAN terijakio padažo
20 g KIKKOMAN sojų padažo
10 g sezamų sėklų
Šviežių kalendrų lapelių (papuošti)
1. Vištienos sparnelius perpjaukite ties sąnariu ir šakutės pagalba subadykite mėsą.
2. Į dubenį dėkite sparnelius, apibarstykite KOTANYI rūkyta paprika, smulkintu česnaku, maltu kuminu, maltu imbieru ir paskaninkite aitriųjų paprikų dribsniais su druska. Gerai įmasažuokite prieskonius į vištienos sparnelius.
3. Sparnelius užpilkite ŽEMAITIJOS A2 pienu be laktozės ir pamarinuokite bent 2 valandas arba per naktį.
4. Ant skardelės dėkite kepimo popierių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėliokite vištienos sparnelius.
5. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 °C temp. apie 40–45 min.
6. Į keptuvę pilkite DANSUKKER auksaspalvio sirupo, KIKKOMAN terijakio padažo ir sojų padažo. Viską kaitinkite tol, kol sutirštės ir susidarys blizgi glazūra.
7. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, silikoniniu teptuku aptepkite visus sparnelius paruošta glazūra.
8. Iškeptus sparnelius apibarstykite sezamų sėklomis ir papuoškite šviežių kalendrų lapeliais.
Gardžių atradimų.