top of page

PIENE MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI (Receptas)

Kai išbandysite šį vištienos sparnelių receptą, svečių niekada neatsiginsite. Piene marinuoti, orkaitėje kepti, terijakio ir sojų glazūra palepinti jie atrodo taip, kad iškart ima kauptis seilės, o paragavus norisi dar ir dar, ir dar. Jie skanūs ir karšti, ir šalti. 

Iškart ruoškite dvigubą, o gal net ir trigubą porciją!


piene mirkyti sparneliai_alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


 

2–3 asm.

Gaminimo laikas: 50 min.

 

Piene mirkytiems vištienos sparneliams pagaminti reikia:

  • 400 g vištienos sparnelių

  • Žiupsnelio KOTANYI rūkytos paprikos

  • Žiupsnelio KOTANYI smulkintų česnakų

  • Žiupsnelio KOTANYI malto kumino

  • Žiupsnelio KOTANYI malto imbiero

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska

  • 500 ml ŽEMAITIJOS A2 pieno be laktozės

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 20 g KIKKOMAN terijakio padažo

  • 20 g KIKKOMAN sojų padažo

  • 10 g sezamų sėklų

  • Šviežių kalendrų lapelių (papuošti)  

1.     Vištienos sparnelius perpjaukite ties sąnariu ir šakutės pagalba subadykite mėsą.

2.     Į dubenį dėkite sparnelius, apibarstykite KOTANYI rūkyta paprika, smulkintu česnaku, maltu kuminu, maltu imbieru ir paskaninkite aitriųjų paprikų dribsniais su druska. Gerai įmasažuokite prieskonius į vištienos sparnelius.

3.     Sparnelius užpilkite ŽEMAITIJOS A2 pienu be laktozės ir pamarinuokite bent 2 valandas arba per naktį.

4.     Ant skardelės dėkite kepimo popierių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėliokite vištienos sparnelius.

5.     Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 °C temp. apie 40–45 min.

6.     Į keptuvę pilkite DANSUKKER auksaspalvio sirupo, KIKKOMAN terijakio padažo ir sojų padažo. Viską kaitinkite tol, kol sutirštės ir susidarys blizgi glazūra.

7.     Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, silikoniniu teptuku aptepkite visus sparnelius paruošta glazūra.

8.     Iškeptus sparnelius apibarstykite sezamų sėklomis ir papuoškite šviežių kalendrų lapeliais.



Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page