top of page

Pica su saliamiu, figomis ir rozmarinais (Receptas)

Plonas traškus padas, saliamis, daug sūrio ir figos – gal kiek neįprastas, bet žavesio ir naujo skonio pojūtį suteikiantis ingredientas. Pagaminti tikrai nesudėtinga.

Pica su saliamiu, figomis ir rozmarinais, Alfo receptai
VMG nuotr.

Picai su saliamiu, figomis ir rozmarinais pagaminti reikia:

  • 100 g kvietinių miltų

  • 60 g vandens

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Miltų rankoms suvilgyti

  • 4 šaukštų tiršto pomidorų padažo

  • 100 g tarkuotos mocarelos

  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio

  • 150 g saliamio

  • 2–3 figų

  • Kelių skiltelių česnakų

  • Šakelės šviežių rozmarinų


1. Į dubenį suberkite miltus, druską, kepimo miltelius, supilkite vandenį ir aliejų. Minkykite su rankomis, kol pasidarys vientisa tešla. Jei matote, kad tešla kieta, galite įpilti šiek tiek vandens ir toliau minkyti.

2. Ant lentelės pasibarstykite miltų ir gerai iškočiokite tešlą. Svarbiausia, kad padas nebūtų storas, nes jis turėtų iškepti per 10 min.

3. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite tešlą.

4. Tešlą aptepkite pomidorų padažu, palikite kraštelius neteptus, kad jie būtų traškesni. Apibarstykite sūriais.

5. Išdėliokite saliamio gabalėlius, supjaustytas figas, česnakų skilteles ir rozmarinus.

6. Kepkite iki 220 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija apie 10 minučių.


 

Prenumeruokite naujienlaiškį DABAR ir gaukite DOVANĄ – Alfo online kulinarinius kursus

99 KULINARINIAI TRIUKAI !


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page