2 asm.
Gaminimas 40 min.
Reikia:
50–60 g ryžių makaronų
2–3 cinamono lazdelių
2–3 žvaigždanyžių
1 vid. dydžio svogūno
2–3 cm ilgio imbiero šaknies
2–3 skiltelių česnako
20–30 ml aliejaus
600 ml daržovių sultinio
150 g grybų (galima naudoti ir pievagrybius)
2–3 saliero stiebų
Nedidelio ryšelio svogūnų laiškų
Ryšelio kalendros
2–3 šakelių mėtų
20 ml „sriracha“ padažo
20 ml žuvų padažo
50 ml sojų padažo
1 aitriosios paprikos
1 žaliosios citrinos
1. Makaronus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite.
2. Sudėkite į puodą cinamono lazdeles, žvaigždanyžius, pakaitinkite, po to sudėkite stambiai pjaustytą svogūną, smulkintą imbierą ir česnaką. Įpilkite aliejaus ir apkepkite.
3. Supilkite sultinį, įdėkite grybus ir virkite apie 15 min.
4. Perkoškite sriubą.
5. Supjaustykite saliero stiebus, svogūnų laiškus, pagal norą dar česnako, suberkite į puodą su sriuba ir kelias minutes pavirkite.
6. Sudėkite nukoštus makaronus, supjaustytus žalumynus, supilkite padažus, įdėkite grybus ir pjaustytas aitriąsias paprikas. Pagardinkite žaliosios citrinos sultimis.
Skanaus!
Comments