top of page

Per naktį sūdyti traškūs ridikėliai ir agurkai (Receptas)


sūdyti traškūs ridikėliai ir agurkai_Alfo receptas
VMG nuotr.

Traškiems sūdytiems agurkams ir ridikėliams pagaminti reikia:

  • 1 kg ridikėlių

  • 1 kg agurkų

  • 1 l vandens

  • 1 šaukšto cukraus

  • 1 kupino šaukšto paprastos druskos

  • 3–4 česnako skiltelių

  • Kelių krieno šaknies gabalėlių

  • 3–4 laurų lapų

  • Kuokštelio krapų kotelių

  • Kelių gvazdikėlių

  • 1 kg ridikėlių

  1. Į vandenį suberkite cukrų ir druską. Viską gerai išmaišykite.

  2. Peiliu sutraiškykite neluptas česnako skilteles, supjaustykite krieno šaknį ir dėkite į puodą kartu su smulkintais laurų lapais, krapų koteliais ir gvazdikėliais.

  3. Nuplaukite ridikėlius ir agurkus. Nenupjaukite apatinės jų dalies, tik viršuje nuplėšykite ridikėlių lapus. Dėkite juos į puodą ir užpilkite paruoštu vandeniu.

  4. Daržoves prislėkite (uždenkite lėkštute ir uždėkite, kokį nors sunkesnį daiktą). Taip juos laikykite kambario temperatūroje 16–24 val. Tokius ridikėlius jau galite ragauti arba dėti į šaldytuvą ir laikyti ten. Šaldytuve ridikėliai ir agurkai gali būti apie 4–5 dienas.


Skanaus.



Naujausi įrašai

bottom of page