![sūdyti traškūs ridikėliai ir agurkai_Alfo receptas](https://static.wixstatic.com/media/215589_2809a443a7f2442aa0286c16989b6e4b~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_146,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/215589_2809a443a7f2442aa0286c16989b6e4b~mv2.jpg)
Traškiems sūdytiems agurkams ir ridikėliams pagaminti reikia:
1 kg ridikėlių
1 kg agurkų
1 l vandens
1 šaukšto cukraus
1 kupino šaukšto paprastos druskos
3–4 česnako skiltelių
Kelių krieno šaknies gabalėlių
3–4 laurų lapų
Kuokštelio krapų kotelių
Kelių gvazdikėlių
1 kg ridikėlių
Į vandenį suberkite cukrų ir druską. Viską gerai išmaišykite.
Peiliu sutraiškykite neluptas česnako skilteles, supjaustykite krieno šaknį ir dėkite į puodą kartu su smulkintais laurų lapais, krapų koteliais ir gvazdikėliais.
Nuplaukite ridikėlius ir agurkus. Nenupjaukite apatinės jų dalies, tik viršuje nuplėšykite ridikėlių lapus. Dėkite juos į puodą ir užpilkite paruoštu vandeniu.
Daržoves prislėkite (uždenkite lėkštute ir uždėkite, kokį nors sunkesnį daiktą). Taip juos laikykite kambario temperatūroje 16–24 val. Tokius ridikėlius jau galite ragauti arba dėti į šaldytuvą ir laikyti ten. Šaldytuve ridikėliai ir agurkai gali būti apie 4–5 dienas.
Skanaus.