top of page

Pats skaniausias naminis lydytas sūrelis

Mėgstate lydytą sūrelį? Pasigaminkite jo patys: naminis lydytas sūrelis pagal Alfo receptą.

naminis lydytas sūrelis, Alfo receptas

#Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4 asm.

Gaminimas 10 min.


Naminiam lydytam sūreliui pagaminti reikia:

  • 500 g birios varškės

  • Žiupsnelio druskos

  • Pusės šaukštelio kepimo miltelių

  • 2 kiaušinių

  • 4 šaukštų grietinės 20–30 % rieb.

  • 2 skiltelių česnako

  • 2 šaukštų kmynų

  1. Į virtuvinį kombainą sudėkite varškę, suberkite druską, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinius. Ir viską sutrinkite.

  2. Kmynus šiek tiek sugrūskite, taip jie atskleis daugiau skonio.

  3. Varškės masę sudėkite į indą atsparų karščiui.

  4. Pasidarykite garų vonelę, jos pagalba maišant kaitinkite sūrelio masę. Prieš baigiant kaitinti sudėkite grietinę ir viską maišykite, pakaitinkite kelias minutes. Suberkite kmynus, įtarkuokite česnako, viską išmaišykite.

  5. Pakaitinus, dar šiltą masę, sudėkite į indelius ar maišelius, kuriuose laikysite sūrį.


ALFO PATARIMAI:

· Vietoj kmynų ir česnako galite rinktis kitus ingredientus. Džiovintus pomidorus, įvairias žoleles, grybus ar mėsos gabaliukus.

· Jei neturite virtuvinio kombaino, varškę galite sutrinti per sietelį arba su mėsmale.

· Jei į sūrį dedate papildomų ingredientų, juos reikėtų pakaitinti kartu su sūriu, kad neprasidėtų rūgimo procesas.

· Tokį sūrį galite laikyti apie savaitę.


Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page