top of page

Pasakiškas užkandis iš konservuoto tuno vakarėliui (Receptas)


užkandis su tunu_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


4 asm.


Užkandžiui su tunu pagaminti reikia:

  • 2 ryžių popieriaus lapų

  • 2 džiovintų jūros dumblių lapų

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ majonezo „Originalus“

  • 1–2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • 1 šaukšto smulkintų česnakų laiškų

  • Keleto svogūno laiškų

  • 1 šaukšto marinuoto imbiero

  • 1 saujos marinuotų krevečių

  • ½ trumpavaisio agurko

  • ½ avokado (gerai prinokusio)

  • 160 g CALVO konservuoto tuno savo sultyse

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių

  • Keleto šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus

  • Juodųjų ikrų (papuošimui)

  • Prieskoninių žolelių lapelių (papuošimui)

1. Po šaltu vandeniu suvilgykite ryžių popieriaus lapus ir dėkite ant džiovintų jūros dumblių lapų. Jei turite laiko galite palikti džiovintis dienai, o jei norite greičiau, dėkite į orkaitę ar ZYLE

džiovyklę 30–40 °C temp.

2. Į dubenėlį dėkite OBELIŲ majonezo „Originalus“, pilkite KIKKOMAN padažo „Ponzu“, berkite česnakų ir svogūnų laiškų, pjaustyto imbiero, krevečių, agurko (prieš tai šaukštu išskobkite sėklytes ir jį supjaustykite kubeliais), kubeliais pjaustyto avokado. Viską išmaišykite.

3. Nusunkite CALVO konservuoto tuno sultis, sudėkite į dubenį su padažu ir įmaišykite. Pagardinkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais.

4. Džiovintus lapus sukarpykite gabaliukais žirklėmis.

5. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ rapsų aliejaus, kad pilnai padengtų visą dugną, įkaitinkite ir

dėkite ryžių popieriaus puse į aliejų. Apkepus išimkite ir dėkite ant rankšluosčio, kad nubėgtų

aliejus.

6. Galite patiekti dvejopai: popierių ir padažą ant stalo padėdami atskiruose induose, leidžiant teptis patiems svečiams, arba pripildyti krepšelius padažu (tokiu atveju reikia juos iškart valgyti, kad popierius neištęžtų) ir papuošti ikrais bei prieskoninėmis žolelėmis.


PATARIMAI

1. Tuną galite paskaninti šviežiomis krevetėmis, citrinos žievele, įvairiausiomis žolelėmis:

bazilikais, kalendra, mėlynaisiais bazilikais. Rinkitės savo mėgstamą ingredientą.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page