top of page

Paprikų ir citrusinių vaisių džemas


konservuotos uogos ir daržovės, paprikų džemas, pagardas prie sūrio ir mėsos, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

800 ml

Gaminimas 1 val.

Zzz 12 val.

Reikia:

  • 2 citrinų

  • 2 apelsinų

  • 500 g cukraus

  • 1 kg paprikų

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šakelės rozmarino

1. Naudokite ekologiškai augintus citrusinius vaisius.

2. Nuplaukite citrinas ir apelsinus, smulkiai supjaustykite – galite susmulkinti trintuvu. Užpilkite cukrumi ir laikykite per naktų.

3. Trintuvu susmulkinkite ir paprikas, prieš tai išėmę pertvaras ir sėklas.

4. Sumaišykite su citrinų ir apelsinų mase, įberkite druskos ir virkite nuolatos maišydami apie 1 val.

5. Pabaigoje įdėkite susmulkintą rozmarino šakelę.

6. Užvirinkite ir sudėkite į karštus stiklainius. Užsukite dangteliais ir palikite aušti apverstus.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page