Sviesto receptų serija jau ritasi į pabaigą, tačiau norėdami užtikrinti, kad kiekvienas išsirinktų jam labiausiai patinkančią variaciją, turime dar kelias idėjas. Aštresnių skonių mylėtojams jau siūlėme išbandyti sviestą su garstyčiomis ir kietuoju sūriu, o šiandien pristatome dar vieną pikantišką variaciją – sviestą su paprikomis.
Tiks ir vietoj užtepėlės, ir prie kitų produktų ar pagardins patiekalus. Išskirtinis skonis atsiskleis derinant su keptais kalmarais, keptais baklažanais, fetos sūriu, rūkyta vištiena.
Sviestas su paprikomis
Jums reikės:
1 raudonosios paprikos 1 skiltelės česnako 200 g sviesto 10 g cukraus 5 g rūkytos paprikos miltelių žiupsnelio druskos ir pipirų
Papriką iškepkite orkaitėje, nulupkite odelę ir išimkite sėklas. Neišpilkite iš paprikos išsiskyrusių sulčių.
Susmulkinkite česnako skiltelę ir atvėsusią papriką, supilkite išsaugotas sultis. Sumaišykite su visais likusius ingredientais.