top of page

„Pannukakku“ – suomiški blynai per visą skardą


Reikia:

  • 4 kiaušinių

  • 1 kupino šaukšto cukraus

  • Žiupsnelio druskos

  • 500 ml pieno

  • 250 g miltų

  • 50 g sviesto

  • Braškių uogienės, miltelinio cukraus (patiekti)

Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros, orkaitės kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.Suplakite kartu kiaušinius, cukrų, druską ir pieną. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.Sviestą ištirpinkite ir vos šiltą supilkite į tešlą. Permaišykite.Tešlą supilkite į skardą ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 min. – blyno paviršius turi būti gražiai apskrudęs. Neišsigąskite, blynas orkaitėje kyla tiesiog akyse, tampa įvairių formų, pučiasi, vėliau jis subliukš.Iškepusį blyną patiekite su norimu priedu.

Naujausi įrašai

bottom of page