Reikia:
4 kiaušinių
1 kupino šaukšto cukraus
Žiupsnelio druskos
500 ml pieno
250 g miltų
50 g sviesto
Braškių uogienės, miltelinio cukraus (patiekti)
Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros, orkaitės kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.Suplakite kartu kiaušinius, cukrų, druską ir pieną. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.Sviestą ištirpinkite ir vos šiltą supilkite į tešlą. Permaišykite.Tešlą supilkite į skardą ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 min. – blyno paviršius turi būti gražiai apskrudęs. Neišsigąskite, blynas orkaitėje kyla tiesiog akyse, tampa įvairių formų, pučiasi, vėliau jis subliukš.Iškepusį blyną patiekite su norimu priedu.