top of page

Pamirštas produktas, kurio panaudojimo galimybės – neribotos



VMGonline.lt nusprendė sugriauti mitą, esą subproduktai yra menkaverčiai ir dėmesio neverti ingredientai. Todėl kas kartą supažindinsime su pagrindinėmis jų rūšimis ir pasiūlysime kūrybiškų receptų, kuriuos galėsite išbandyti namuose. Jau naudojome jaučio liežuvį, papasakojome apie vištų kepenėles ir vištų kaklelius. Šįkart siūlysime paruošti troškintus ančių skrandukus (skilvelius). Maisto gamyboje dažnai naudojami ne tik ančių, bet ir kitų naminių paukščių, pavyzdžiui, vištų ar kalakutų skilveliai. Laisvė pasirinkti!

Svarbiausia nepamiršti jų apvirti, o po to jau galite eksperimentuoti: gaminti troškinį, iešmelius, ruošti salotas, virti kvapnią sriubą ar jais įdaryti daržoves. Akivaizdu, kad karštai rūkyti skrandukai – daugiau nei užkandis, jų panaudojimo galimybių yra be galo daug.

Kokių naudingųjų medžiagų yra skrandukų sudėtyje? Kaip ir kituose mėsos subproduktuose, ančių skilveliuose daug vitamino B12, geležies ir cinko. Informacija kalorijų skaičiuotojams: 100 g yra 95 kalorijos.

Troškinti ančių skrandukai

700 g ančių skrandukų

2 žaliųjų citrinų

1 aitriosios paprikos

1 svogūno

2 skiltelių česnako

20 g kalendros

100 g spanguolių uogienės

200 g paukštienos sultinio

žiupsnelio SANTA MARIA „Garlic pepper“ prieskonių

žiupsnelio druskos

  1. Ančių skrandukus gerai nuplaukite ir virkite pasūdytame vandenyje apie 1 val., kol vanduo beveik išgaruos ir taps tirštas.

  2. Supjaustykite vieną aitriąją papriką, svogūną ir česnaką kubeliais. Sumaišykite su 1 žaliosios citrinos ir spanguolių uogiene. Gerai išmaišykite ir supilkite paukštienos sultinį.

  3. Gautą padažą supilkite į ančių skrandukų puodą, išmaišykite ir perdėkite į skardą. Pabarstykite česnakinių pipirų prieskonių mišiniu ir kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7 min., kad padažas karamelizuotųsi.

  4. Patiekite kaip karštą arba šaltą užkandį, pabarstę kalendromis.

Naujausi įrašai

bottom of page