Jūros gėrybių sriuba su miso pasta ir moliūgu (Receptas)

Jeigu norite maistingo, vertingo, sveiko ir skanaus sezoninio patiekalo pietums ar vakarienei, rekomenduojame jūros gėrybių sriuba su miso pasta ir moliūgu.

Nesudėtingas ir įkvepiantis supermaisto receptas!

jūros gėrybių sriuba su miso ir moliūgu, vmg receptas
VMG nuotr.


6 asm.


Jūros gėrybių sriubai pagaminti reikia:

  • 1 rausvojo svogūno

  • 1 poro

  • 2 saliero stiebų

  • 250 g lašišos filė

  • 300 g mėgstamų jūros gėrybių (kalmarų, krevečių, midijų)

  • 4 skiltelių česnako

  • 1/2 šaukštelio kalendrų sėklų

  • žiupsnelio malto cinamono

  • 250 g moliūgo minkštimo

  • 800 g konservuotų smulkintų pomidorų

  • ~ 1,5 l karšto vandens

  • kelių šaukštų miso pastos

  • alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų

  • šviežių kalendrų (nebūtina)

1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, porą ir salierą – šiaudeliais arba griežinėliais.

2. Pjaustytas daržoves suberkite į puodą su šlakeliu aliejaus ir apkepkite.

3. Sudėkite lašišą, jūros gėrybes ir kelias minutes apkepkite.

4. Suberkite kapotą česnaką, kalendrų sėklas, cinamoną, kubeliais pjaustytą moliūgą, supilkite konservuotus pomidorus, miso pastą ir karštą vandenį.

5. Užvirkite ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol moliūgas suminkštės.

6. Pagardinkite druska, pipirais ir šviežiomis kalendromis.


Skanaus!