Jeigu norite maistingo, vertingo, sveiko ir skanaus sezoninio patiekalo pietums ar vakarienei, rekomenduojame jūros gėrybių sriuba su miso pasta ir moliūgu.
Nesudėtingas ir įkvepiantis supermaisto receptas!
6 asm.
Jūros gėrybių sriubai pagaminti reikia:
1 rausvojo svogūno
1 poro
2 saliero stiebų
250 g lašišos filė
300 g mėgstamų jūros gėrybių (kalmarų, krevečių, midijų)
4 skiltelių česnako
1/2 šaukštelio kalendrų sėklų
žiupsnelio malto cinamono
250 g moliūgo minkštimo
800 g konservuotų smulkintų pomidorų
~ 1,5 l karšto vandens
kelių šaukštų miso pastos
alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
šviežių kalendrų (nebūtina)
1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, porą ir salierą – šiaudeliais arba griežinėliais.
2. Pjaustytas daržoves suberkite į puodą su šlakeliu aliejaus ir apkepkite.
3. Sudėkite lašišą, jūros gėrybes ir kelias minutes apkepkite.
4. Suberkite kapotą česnaką, kalendrų sėklas, cinamoną, kubeliais pjaustytą moliūgą, supilkite konservuotus pomidorus, miso pastą ir karštą vandenį.
5. Užvirkite ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol moliūgas suminkštės.
6. Pagardinkite druska, pipirais ir šviežiomis kalendromis.
Skanaus!
Comments