Rytinis radijo balsas, emigrantų draugas ir tas, su kuriuo keliauti norėtų kiekvienas, nes jis žino, kur skaniai pavalgyti. Orijus Gasanovas specialiai VMGonline.lt paruošė reportažą iš Barselonos. Visus šio miesto arba gotikinio muziejaus po atviru dangumi kampus išmaišęs Orijus rado keturias vietas, į kurias būtina užsukti.
P. S. Girdėjome, kad į Barseloną šią vasarą galima pigiai nuskristi. Tad nelaukite rudens!
Restoranas sveikuoliams „Flax & Kale“, Carrer dels Tallers, 74B, 08001 Barselona, Ispanija
Labai stilingas, ekologiškas ir sveikuoliškas restoranas. Čia daug „raw“ patiekalų, daug vegetariškų ir labai daug su pagrindiniu restorano ingredientu – „kale“ salotomis (lapiniai kopūstai).
Sveikuoliškame restorane daug patiekalų iš lapinių kopūstų bei buteliukuose patiekiamos šviežios sultys ar gaspačo sriuba („Flax & Kale“ nuotr.)
Barselonoje visi rūpinasi savo kūnais, todėl stengiasi valgyti tai, kas sveika. Tokio tipo restoranai labai populiarūs, tačiau šis ypatingas dėl modernaus interjero ir puikios terasos. Beje, jie turi savo sulčių spaudimo fabrikėlį: viskas vyksta vietoje, net galima stebėti. Sultys supilstomos į buteliukus, o tada jie pastatomi į tokį didelį stiklinį šaldytuvą. Pavyzdžiui, gaspačo sriuba irgi buteliuke: atneša stiklinę, gali įsipilti ir gerti. Arba tiesiai iš buteliuko.
Pusryčiams – „Brunch & Cake“, 19, Carrer Enric Granados, 19, 08007 Barselona, Ispanija
„Brunch & Cake“ – pusryčių vieta, kurią man rekomendavo Barselonoje gyvenanti draugė, po to aš ją rekomendavau visiems, kurie vykdavo į Barseloną, pats net nebuvęs. Kai draugai ten apsilankydavo, man dėkodavo ir sakydavo, kad buvo nerealiai gerai. Matydavau tai jų nuotraukose ir pavydėdavau, vis galvojau, kada aš ten pavalgysiu, ir štai prieš mėnesį pagaliau pavyko. Iš tikro, vieta ypatinga dėl išskirtinio maisto patiekimo, dėl netradicinių derinių ir dėl labai mielo, stilingo ir paslaugaus personalo. Patiko, kad patiekalus gamina ne tik skanius, bet ir labai gražius. Parenka originalius indus, pavyzdžiui, kiaušinienes jie patiekia inde, panašiame į šiukšlių samtelį.
Baras „Kino“, Carrer de Ferlandina, 23, 08001 Barselona, Ispanija
Avokadų tartaras Barselonos bare „Kino“ (Orijaus Gasanovo nuotr.)
Baras „Kino“ – stilingiausia vieta valgyti „tapas“, šalia Šiuolaikinio meno muziejaus. Ten ko gero skaniausiai Barselonoje patiekia tradicines bulvytes su padažu – „patatas bravas“. Ir dar mane labai nustebino avokado tartaras. Niekur kitur tokio nebuvau ragavęs, galiu pasakyti: nuostabu! Saulėje džiovinti pomidorai, avokadas – tiesiog pasaka.
Ledainė „Eyescream & friends“, Passeig de Joan de Borbó, 30, 08003 Barselona, Ispanija
Lietuvės vyro įkurta ledainė – ne tik skoniui, bet ir džiaugsmui (Orijaus Gasanovo nuotr.)
Susižavėjau ja dėl nuostabaus ledų patiekimo. Pirmiausia įdomi ledų įdėjimo technologija: jie sušaldyti į apvalias formas, tą formą pardavėjas deda po aparatu, kuris ledų sluoksnį tiesiog nudrožia. Tada ant ledų lėkštutėje deda iš cukraus padarytas akutes, o šalia didžiojo indo galima rinktis du mažus indelius mėgstamų priedų.
Ne tik pavalgai, bet ir pažaidi. Beje, šios vietos savininkas – lietuvės emigrantės vyras, taip pat emigrantas iš Arubos salos. Jie mane čia ir atsivežė, kai „Emigrantams“ filmavau reportažą.
Orijaus nuotrauka iš asmeninio albumo.
Comments