Greitų pyragų triukai ir receptai pagal Alfą

Turbūt kiekvienas turime mėgstamiausią pyragą ir skiriame jam dėmesio tiek, kiek reikalauja receptas. Bet kartais pyragui paruošti turime vos kelias minutes arba jo reikia labai greitai, beveik čia ir dabar.

Tokiems atvejams labai pravers Alfo greitų pyragų triukai.

Naudokitės jais ir visada po ranka turėsite kažką skanaus.

Alfo patarimai, kaip greitai kepti pyragus
VMG nuotr.

Šaldyta tešla. Mielinė, bemielė sluoksniuota ar bet kokia kita šaldyta tešla visada pasufleruos kokį žaibišką sprendimą – galite gaminti atvirą pyragą su mėgstamu įdaru (saldžiu ir nesaldžiu), sausainėlius, pyragėlius ar mažas tartaletes. Turėkite tokios tešlos šaldiklyje ir tikrai nesigailėsite. Idėją, ką kepti, rasite čia.

sluoksniuotos tešlos pyragas, receptas
VMG nuotr.

Trupiniuočiai. Visuose namuose visada yra sviesto, miltų ir cukraus. Šių ingredientų užtenka pasigaminti trupiniams, kuriais skanu užbarstyti mėgstamas uogas, vaisius, džemą ir viską tiesiog užkepti orkaitėje. Kad būtų dar skaniau ir įdomiau, trupinius skaninkite migdolų miltais, kokosų ar pistacijų drožlėmis, o vaisius ar uogas – cinamonu, vanile, o taip pat kiek neįprastais saldiems kepiniams prieskoniais: maltomis kalendrų sėklomis, lauro lapais, šalaviju, rozmarinu. Šie prieskoniai tinka visiems pyragams – suteikia papildomą netikėtą skonį.


trupinių pyragas, receptas
VMG nuotr.


Sausainiai. Turite sausainių, reiškia turite tobulą skanėstą ir net pyragą (Greito pyrago vos iš 2 ingredientų receptas čia). Labai greitai gali susiorganizuoti tinginį (receptai čia) arba sluoksniuotį, pavyzdžiui, varškės kremas, sluoksnis laužytų sausainių, mėgstamos uogos ar džemas.

tinginio receptas
VMG nuotr.

Greičiausias pyragas. Lengviausia obuolių ar kriaušių pyragą iškepti iš kiaušinių, cukraus, miltų ir kepimo miltelių. Nepatingėkite pripjaustyti daug obuolių (ar kitų vaisių), sumaišykite su cukrumi, cinamonu ir užpylę juos tešla, kepkite. Svarbu, kad obuolių būtų daug, tešlos mažai: bus sultingas pyragas! Receptas įkvėpimui.