top of page

Įdarytas viščiukas (Receptas)

Gal jau laikas pagalvoti apie tai, ką ruošite kalėdiniu laikotarpiu?

Pagal šį Alfo receptą įdarytas viščiukas ir prie jo patiektas imbierinis gėrimas gali pakeisti ir jau tradicija tapusius patiekalus. Išbandykite šį tą naują.


keptas įdarytas viščiukas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


5–6 asm.

Gaminimo laikas: apie 1,5 val.


Įdarytam viščiukui paruošti reikia:

Įdarui:

  • 1 saujos rudųjų pievagrybių

  • 1 saujos šitakių

  • 1–2 svogūnų

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 3–4 šaukštų ypač tyro BASSO alyvuogių aliejaus

  • 1 saujos žaliųjų alyvuogių

  • 3–4 riekelių JORĖ batono

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio

  • Žiupsnelio KOTANYI Provanso žolelių mišinio

  • 1 saujelės petražolių

Marinatui:

  • 2 šaukštų grūdėtųjų garstyčių

  • 1 šaukštelio kmynų

  • 1 šaukšto medaus

  • 1 šaukšto DEN GAMLE FABRIK imbierų džemo

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 4–5 šaukštų ypač tyro BASSO alyvuogių aliejaus

Garnyrui:

  • 2 saujų pjaustytų jaunų bulvių

  • 2 pjaustytų morkų

  • 2 pjaustytų mėlynųjų svogūnų

  • 2 pjaustytų pastarnokų

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska

1. Grybus ir svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais, česnaką smulkiai sukapokite.

2. ZYLE keptuvėje įkaitinkite BASSO ypač tyrą alyvuogių aliejų, sudėkite kepti svogūnus ir grybus.

3. Vis pamaišydami kepkite apie 3–4 min., kol suminkštės.

4. Žaliąsias alyvuoges smulkiai supjaustykite.

5. JORĖ batoną supjaustykite nedideliais kubeliais.

6. Kepamas daržoves pagardinkite KOTANYI prieskoniais, sudėkite smulkintą česnaką, alyvuoges ir batoną. Gerai išmaišykite.

7. Petražoles susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę.

8. Garstyčias sumaišykite su kmynais, medumi, DEN GAMLE FABRIK imbierų džemu, smulkiai pjaustytu česnaku ir alyvuogių aliejumi.

9. Vieną šaukštą marinato dėkite į keptas daržoves su batonu ir išmaišykite.

10. Įdaru prikimškite viščiuko vidų.

11. Pirštais atkelkite viščiuko odą nuo krūtinėlės ir dėkite du šaukštus marinato.

12. Viščiuko kojas suriškite mėsininko virve.

13. Kepimo skardą suvilgykite alyvuogių aliejumi ir dėkite viščiuką.

14. Viščiuko išorę aptepkite 2–3 šaukštais marinato ir išmasažuokite.

15. Į likusį marinatą sudėkite pjaustytas daržoves.

16. KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais pagardinkite daržoves ir viščiuką.

17. Daržoves sudėkite šalia viščiuko į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 165 °C temp.

apie 1 val.


Gardžių atradimų.




Comments


Naujausi įrašai

bottom of page