top of page

Varškėčiai su moliūgais – tikras pusryčių atradimas!

Labai gražios spalvos, labai purūs ir labai malonios tekstūros varškėčiai, kuriuos pagaminsite greitai ir labai lengvai.

varškėčiai su moliūgais, VMG receptai
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 20 min.


Varškėčiams su moliūgais pagaminti reikia:

  • 400 g varškės

  • 200 g tirštos moliūgų tyrės (jos receptą rasite ČIA)

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukštelio „Panevėžio+" cukraus

  • žiupsnelio druskos

  • 3 šaukštų speltų miltų

  • 1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių

  • Aliejaus (kepti)


  1. Varškę sutrinkite trintuvu arba per sietelį.

  2. Moliūgų tyrę sumaišykite su varške ir kiaušiniu, cukrumi ir druska.

  3. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir sumaišykite su varškės mase. Viską gerai išmaišykite ir formuokite nedidelius paplotėlius.

  4. Prieš formuodami rankas patepkite aliejumi – taip tešla nelips prie rankų. Varškėčius kepkite keptuvėje iš abiejų pusių nustatę nedidelę kaitrą. Arba trumpai apkepę keptuvėje baikite kepti orkaitėje.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page