top of page

Nepraleiskite progos: alyvų žiedų uogienės receptas

Dabar pats alyvų žydėjimo metas, svaiginkitės ne tik jų puokščių grožiu ir kvapu, bet ir... uogiene!

Alyvų uogiene tinka pagardinti ledus, tepti ją ant minkšto sūrio ar mėgstamiausių blynelių. Prabanga? Taip, bet kodėl gi ne?

Alyvų žiedų uogienė, vmgonline.lt receptas
Unsplash.com nuotr.

Alyvų uogienei išvirti reikia:

  • 300 ml alyvų žiedų

  • 300 ml vandens

  • 150 ml uogienių cukraus

  • ketvirčio citrinos sulčių

  1. Alyvų žiedus suberkite į puodą storesniu dugnu.

  2. Supilkite vandenį ir užvirkite. Virkite kelias minutes, kol žiedų spalva kiek nubluks, praras ryškumą.

  3. Atsargiai įmaišykite uogienių cukrų, gerai išmaišykite.

  4. Vis pamaišydami virkite, kol sutirštės.

  5. Įpilkite citrinos sulčių, jos paryškins spalvą ir kvapą. Išpilstykite į paruoštus mažutėlaičius stiklainėlius.

  6. Laikykite šaldytuve.

P.S. Yra ir kitas to paties recepto variantas. Iš vienos stiklinės vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Kol sirupas verda, alyvų žiedus apšlakstykite citrinų sultimis ir švelniai paspaudykite, „pamasažuokite“ rankomis, kad paleistų sultis. Sudrėkusius žiedlapius sudėkite į marlę ir išspauskite sultis į sirupą. Dar truputį pavirkite.



Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page