Dabar pats alyvų žydėjimo metas, svaiginkitės ne tik jų puokščių grožiu ir kvapu, bet ir... uogiene!
Alyvų uogiene tinka pagardinti ledus, tepti ją ant minkšto sūrio ar mėgstamiausių blynelių. Prabanga? Taip, bet kodėl gi ne?
Alyvų uogienei išvirti reikia:
300 ml alyvų žiedų
300 ml vandens
150 ml uogienių cukraus
ketvirčio citrinos sulčių
Alyvų žiedus suberkite į puodą storesniu dugnu.
Supilkite vandenį ir užvirkite. Virkite kelias minutes, kol žiedų spalva kiek nubluks, praras ryškumą.
Atsargiai įmaišykite uogienių cukrų, gerai išmaišykite.
Vis pamaišydami virkite, kol sutirštės.
Įpilkite citrinos sulčių, jos paryškins spalvą ir kvapą. Išpilstykite į paruoštus mažutėlaičius stiklainėlius.
Laikykite šaldytuve.
P.S. Yra ir kitas to paties recepto variantas. Iš vienos stiklinės vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Kol sirupas verda, alyvų žiedus apšlakstykite citrinų sultimis ir švelniai paspaudykite, „pamasažuokite“ rankomis, kad paleistų sultis. Sudrėkusius žiedlapius sudėkite į marlę ir išspauskite sultis į sirupą. Dar truputį pavirkite.
Skanaus!