Neįtikėtinai skani balandėlių skonio sriuba (Receptas)

Ypatingai skani balandėlių skonio sriuba, kuri nustebins visus ir pavyks iš pirmo karto. Labai įdomi patirtis.

balandėlių skonio sriuba, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Laidą Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2–4 asm.


Balandėlių skonio sriubai pagaminti reikia:

  • 70 g GRALLA PREMIUM ryžių „Basmati Sella“

  • ½ nedidelio kopūsto

  • 1 vidutinio svogūno

  • 1 morkos

  • Žiupsnelio kmynų

  • 300 g mėgstamo faršo (jautienos, kiaulienos, triušienos, vištienos)

  • 2 česnako skiltelių

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • 5 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra light“

  • ½ l TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 2 NATUR COMPAGNIE ekologiško vištienos sultinio kubelio

  • 200 g konservuotų pomidorų savo sultyse

  • 4 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupo „Originalus“ be pridėtinio cukraus

  • ŽEMAITIJOS PIENO grietinės 30 % rieb.

  • 1 šaukštelio DANSUKKER cukraus

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Mėgstamų žolelių (krapų, kalendros ar garšvos)


1. Išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės.

2. Supjaustykite kopūstą ZYLE pjaustykle lyg rauginimui (juostelėmis). Kopūstą suminkykite rankomis, kad iš jo trykštų sultys.

3. Tada supjaustykite svogūną kvadratėliais, morką – pailgomis juostelėmis. Sudėkite į dubenėlį kartu su kopūstu, įberkite kmynų.

4. Į faršą įtarkuokite česnaką, berkite druską, pipirus ir kalendrą. Viską išmaišykite ir formuokite graikinio riešuto dydžio kukulaičius.

5. Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų (3 šaukštus), kai jis įkais, dėkite daržoves ir apkepkite karštoje kaitroje (nekepkite ant mažos ugnes, nes jos turi greitai apkepti, o ne troškintis).

6. Į ketaus puodą supilkite vandenį, dėkite sultinio kubelį, suberkite pomidorus ir užvirkite.

7. Apkeptas daržoves suberkite į sultinį, o į keptuvę vėl įpilkite aliejaus (2 šaukštus) sudėkite kukulius ir juos apkepkite.

8. Į sriubą supilkite kečupą, dėkite apkepusius kukuliukus, cukrų ir ant nedidelės ugnies viską patroškinkite 15–20 min.

9. Sriubą patiekite į ją idėję ryžių ir grietinės. Papuoškite mėgstamomis žolelėmis.


ALFO PATARIMAI:

· Prie sriubos būtų galima valgyti bulvių košę, bet kadangi naudoju kokybiškus ryžius, jos net nepritruks.

· Prieš patiekiant galite įtarkuoti citrinos žievelės, kuri suteiks sriubai papildomo aromato ir skonio.

· Jei mėgstate aštresnį maistą, galite įdėti aitriųjų paprikų.

· Ši sriuba antrą dieną bus dar turtingesnė skonio.


Skanaus!