Neatsivalgomi geltonieji šaltibarščiai pagal Alfo receptą

Dar vienas šaltibarščių pusbrolio receptas.

Neįprasti, išraiškingo skonio geltonieji šaltibarščiai, tikėtina, taps jūsų šios vasaros šaltų sriubų hitu.


Neatsivalgomi geltonieji šaltibarščiai pagal Alfo receptą
VMG archyvo nuotr.

#Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2 asm.


Geltoniesiems šaltibarščiams pagaminti reikia:

  • 2–3 stiklinių kefyro

  • 2–3 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo be gliuteno

  • Žiupsnelio citrinos žievelės

  • 2 YAKI NORI džiovintų jūros dumblių lapų

  • 1 šaukštelio aštraus mėgstamo padažo

  • 2 trumpavaisių agurkų

  • 200 g karšto rūkymo upėtakio ar skumbrės (iškaulintų)

  • 6 šaukštų SPILVA marinuotų burokėlių „Klasika“

  • Kelių svogūnų laiškų su svogūnėliais

  • 8 šviežių mažų bulvių su lupena

  • 2 virtų kiaušinių

  • 1 česnako skiltelės

  • Keleto kalendros lapelių

  • 2 šaukštų grietinės 30 % rieb.

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Į dubenį supilkite kefyrą, KIKKOMAN sojų padažą be gliuteno, įtarkuokite citrinos žievelės, smulkiai paplėšykite YAKI NORI džiovintų jūros dumblių lapų, įdėkite aštraus padažo. Viską išmaišykite ir palikite pastovėti šaldytuve, kol ruošite kitus ingredientus.

  2. Agurką supjaustykite plonomis juostelėmis, žuvį susmulkinkite nedideliais gabalėliais rankomis.

  3. SPILVA marinuotus burokėlius „Klasika“ nukoškite, kad neliktų skysčio.

  4. Svogūnėlius su svogūnų laiškais smulkiai supjaustykite.

  5. Bulves su lupena išvirkite, nupilkite vandenį, apšlakstykite aliejumi ir lengvai pakepinkite. Baigiant kepti įberkite druskos ir įtarkuokite česnako. Išjunkite ugnį, kad česnakai neperkept