top of page

Nauja Alfo knyga „Kakė Makė virtuvėje“ skirta visai šeimai

„Kakė Makė virtuvėje su Alfu“ – tai dar viena Alfo Ivanausko kulinarinė knyga mažiesiems smaguriams ir visai šeimai ir ne tik apie tai, ką ir kaip skaniai gaminti, bet ir apie bendradarbiavimą, draugystę, dalinimąsi (skanėstais ir pareigomis), tvarkos svarbą (pirmiausia, virtuvėje) ir… kaip svarbu neskubėti, nes viskam yra savas laikas.




„Knyga skirta vaikams, bet labai rekomenduoju ją paskaityti ir suaugusiesiems. Ne todėl, kad

joje pilna patiekalų receptų, kurie patinka visiems be išimties vaikams – viską, kas yra šioje

knygoje, vaikai lengvai ir iš pirmo karto pasigamins patys, bet todėl, kad verta prisiminti save,

kaip buvome maži. Ką mėgome, kas mums patiko ir kaip viskas atrodė“, – sako

knygos autorius Alfas Ivanauskas.



Įkvepia savarankiškėti

Kakė Makė, Netvarkos Nykštukas – vaikams gerai pažįstami personažai, kuriuos virtuvės šefas,

kulinarinių laidų ir gastronomijos pasaulio pripažintų kulinarinių knygų autorius Alfas

Ivanauskas pakvietė į savo virtuvę… „pažaisti virtuvę“.

„Gaminti pradėjau būdamas maždaug tokio amžiaus, kokio dabar yra Kakės Makės personažas.

Pirmas mano patiekalas – keptas pjaustytas agurkas. Nelabai vykęs, laimė, drąsos ir smalsumo

žaisti su maistu dėl to nepraradau. Bet kaip būčiau norėjęs jau tuomet po ranka turėti tokią knygą – žaidimų draugą, patarėją, padrąsintoją, palaikytoją! Džiaugiuosi, kad dabar vaikai tokią turės.“

Įdomu dar ir tai, kad knygą galima ne tik skaityti, bet ir žiūrėti: į knygą sudėta net 16 Alfo kulinarinių laidų, kurios pagyvins ir paįvairins virtuvėje kartu praleistą laiką.



Knyga – ne suaugusiesiems

„Ši knyga – „sufleris“ ne suaugusiems, ką skanaus ir sveiko gaminti vaikams, o vaikams apie tai,

kaip su(si)kurti skonio šventę sau, draugui, mamai, tėčiui ir t.t. Tai smagurių knyga, pilna

patiekalų, kurių kasdien valgyti – tik per šventes arba tą dieną, kurią norėtųsi

paversti maža švente namuose, – paaiškina Alfas. – Kita vertus, norėjau įrodyti, kad šventė yra

ne tik skaniai valgyti, bet ir įdomiai gaminti. Noriu, kad virtuvė nuo mažumės asocijuotųsi ne su

nuobodžiu darbu, o su įdomia, smagia veikla.“

Tiesa, knygoje yra sveikų skanėstų – tai ir daržovių lazdelės, glotnučiai, žaismingai patiekti

vaisiai.

Tai įvairiapusiška ir labai spalvinga knyga, kurioje nuotraukos tokios „skanios“, kad norisi

gaminti ir ragauti iškart, vos pažiūrėjus.




Maistas yra apie viską

„Maistas yra būdas padaryti meilę matomą“. Tai – dažnai cituojami žodžiai.

Pasak Alfo, maistas yra ne tik apie meilę tam, kuriam gamini. Pirmiausia, maistas yra dar vienas

būdas lavinti(s): lavinti savo skonio receptorius, estetikos jausmą, toleranciją skirtingų šeimų ir

kultūrų valgymo kultūrai ir tradicijoms, bendradarbiavimo įgūdžius (kartu gaminant). Be to,

kiekvienas patiekalas yra tarsi kelionė, nes kiekviena šalis turi savo skonį ar net visą skonių

puokštę. Nereikia skristi, plaukti, važiuoti – pakanka pagaminti italų, amerikiečių, prancūzų,

meksikiečių ir t. t. virtuvės patiekalą ir jo skoniai „nuskraidins“ į tą kraštą.



Gaminti – tai magija

Knygoje yra kelionių, švenčių, eksperimentų skyriai, gausiai „pagardinti“ teminiais receptais.

„Aš pats vis dar labai mėgstu eksperimentuoti, derinti lyg ir nesuderinamus skonius ir produktus, tarsi žaisti su maistu. Vaikams eksperimentai irgi patinka, bet žinau, kaip dažnai jiems yra sakoma, jog su maistu žaisti negalima. Bet iš tikrųjų juk galima, ypač, jeigu viskas gerai baigiasi.

Eksperimentų skyriuje – receptai su net labai gera pabaiga: valgomas „popierius“, spalvą

keičianti košė, želė arbūze, valgomas sniegas, spalvoti lietiniai – įdomu, žaisminga ir garantuotai skanu. Manau, kad mamas, tėčius ir senelius tai turėtų nuraminti“, – šypsosi knygos autorius, primindamas, kad net psichologai pataria leisti vaikams pažaisti su maistu, patyrinėti jį – tada net „nevalgiukai“ į maistą žiūri palankiau!


 

Knygą už „super“ kainą galite jau dabar įsigyti tik čia.


 




Įdomių atradimų ir drąsos virtuvėje!

Naujausi įrašai

bottom of page