Vienos šnicelis – tradicinis patiekalas. Lygiai toks pat tradicinis, kaip ir tortas „Sacher“ arba Vienos štrudelis. Puristiniam variantui naudojama veršiena, bet jeigu taip stipriai nesilaikome kanonų, tada galima naudoti kalakutieną arba vištieną.
1 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 7 min.
Muštiniui Vienos šnicelio motyvais reikia:
~120 g kalakutienos filė pjausnio
1 kiaušinio
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto miltų
2 šaukštų baltos duonos džiūvėsėlių
Lydyto sviesto (kepti)
10–15 g sviesto (patiekti)
Citrinos skiltelės (patiekti)
1. Filė pjausnį gerai nusausinkite ir pamuškite kiek galima plačiau.
2. Išplakite kiaušinį su šaukštu vandens ir žiupsniu druskos.
3. Apvoliokite išmuštą mėsą miltuose, po to – kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.
4. Keptuvėje įkaitinkite lydytą sviestą, dėkite muštinį ir kepkite 2–3 min. iš vienos pusės ir 2 min. iš kitos.
5. Iškeptą muštinį dėkite ant popierinio rankšluosčio.
6. Muštinį patiekite su sviesto gabaliuku – jį dėkite ant karšto muštinio, ir citrinos skiltele.
Skanaus!
Comments