Gerai pažįstamas, nostalgiškas, visų mėgstamas karbonadas. Pasiilgote? Štai receptas, kuriuo vadovaudamiesi iškepsite tikrai sultingą, traškų, sotų tradicinį kepsnį.
1 asm.
Gaminimas 7 min.
Kepimas 10 min.
Karbonadui pagaminti reikia:
~1,5 cm storio kiaulienos nugarinės su kauliuku
1 kiaušinio
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 šaukšto miltų
2 šaukštų baltos duonos džiūvėsėlių
Aliejaus (kepti)
Kopūstų arba burokėlių salotų, bulvių košės (patiekti)
Mėsą gerai nusausinkite ir lengvai pamuškite.
Išplakite kiaušinį su druska ir pipirais – neišsigąskite, plakinys pasidarys labiau permatomas ir tamsesnis.
Apvoliokite išmuštą mėsą miltuose, po to – kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite karbonadą ir kepkite 5 min. iš vienos pusės ir 5 min. iš kitos. Po to sudėkite į skardelę ir dar pakepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 5 min.
Iškeptą muštinį dėkite ant popierinio rankšluosčio.
Muštinį patiekite su kopūstų arba burokėlių salotomis bei bulvių koše.
Skanaus!
Comentarios