Valgome pirmiausia akimis. Kreminė morkų sriuba su kokosu pienu yra lyg šiltas minkštas pledas sužvarbėliams: šildančios spalvos, jaukios tekstūros, soti, kvapni ir įkvepianti. Į kreminės konsistencijos sriubas visada įberkite saują mėgstamų sėklų: jos ne tik suteiks daugiau maistinės vertės ir skaidulų, tačiau gardžiai traškės. Trintos daržovių sriubos yra vienos greičiausiai pagaminamų, ypač, jeigu namuose turite patikimų pagalbininkų, kaip antai BLENDTEC smulkintuvą.
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI: Trinta morkų sriuba su kastiniu
3–4 asm.
Gaminimo laikas: 1 val.
Morkų ir kokosų sriubai pagaminti reikia:
6–7 morkų
2 svogūnų
1 aitriosios paprikos
2 česnako skiltelių
70 g VILNIAUS margarino „Kepiniams“
400 g kokosų pieno
500 ml sultinio
2 šaukštų moliūgų sėklų
1 saujos bazilikų lapelių
1 saujos svogūnų laiškų
1 žaliosios citrinos skiltelės
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Morkas, svogūnus ir aitriąsias paprikas supjaustykite stambiais gabalėliais.
Pjaustytas daržoves, kartu su česnakais, sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite lydytu VILNIAUS margarinu „Kepiniams“, berkite druskos, pipirų, išmaišykite ir kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 40 min.
Iškepusias daržoves berkite į BLENDTEC smulkintuvą, dėkite kokosų pieno, supilkite sultinį ir sutrinkite iki vientisos masės.
Sriubą patiekite su moliūgų sėklomis, pjaustytais svogūnų laiškais, citrinos skiltele ir bazilikų lapeliais.
Video receptas:
Skanaus.