Kreminė morkų sriuba (Receptas)

Šiltos kvapnios trintos sriubos dubenėlis sušildo ir kūną, ir širdį. Morkos puikiai tam tinka! Išbandykite kreminės morkų sriubos receptą pagal Alfą.


kreminė morkų sriuba, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4 asm.


Kreminei morkų sriubai pagaminti reikia:

  • 250 g nuskustų morkų

  • 150 g saliero gumbo

  • 100 g svogūnų

  • BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Light“

  • 3–4 skiltelių česnako

  • 800 ml vandens

  • 2 NATUR COMPAGNIE ekologiškų vištienos sultinio kubelių

  • Žiupsnelio KOTANYI sriubos žalumynų

  • 1 saujos avinžirnių

  • ½ šaukštelio kumino

  • ½ šaukštelio maltos kalendros

  • 2–3 šaukštų ŽEMAITIJOS PIENO kastinio

  • AGOTOS viso grūdo duonos su daigintais rugiais (patiekti)


1. Morkas supjaustykite stambesniais, įstrižais griežinėliais. Salierą supjaustykite pusžiedžiais, svogūną – smulkiau nei pusžiedžiais. Česnaką susmulkinkite.

2. ZYLE keptuvėje, ant didelės kaitros, apkepkite morkas, svogūnus ir salierą, įpilkite aliejaus. Joms apkepus apibarstykite sriubos žalumynais.

3. Į ZYLE puodą supilkite vandenį, sudėkite sultinio kubelius ir juos ištirpinkite virindami.

4. Į sultinį suberkite apkeptas daržoves ir virkite apie 15 min.

5. Sausoje keptuvėje apkepinkite avinžirnius, įberkite kumino, kalendros ir smulkintus česnakus.

6. Į paruoštą sriubą dėkite kastinio ir viską sutrinkite trintuvu.

7. Sriubą dėkite į serviravimo lėkštę ir užberkite ant viršaus avinžirnių, patiekite su duonos riekele.


ALFO PATARIMAI:

· Vištienos sultinio kubelius galite pakeisti daržovių ar provanso žolelių kubeliais.

· Jei norite, į šią sriubą galite įdėti bulvių.

· Sriubą galite pagardinti mėgstamos duonos skrudintais trupiniais ar riešutais.


Skanaus!


naujienlaiškis_vmgonline_alfas ivanauskas (2)