Šiltos kvapnios trintos sriubos dubenėlis sušildo ir kūną, ir širdį. Morkos puikiai tam tinka! Išbandykite kreminės morkų sriubos receptą pagal Alfą.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
4 asm.
Kreminei morkų sriubai pagaminti reikia:
250 g nuskustų AUGA morkų
150 g saliero gumbo
100 g svogūnų
BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Light“
3–4 skiltelių česnako
800 ml vandens
2 NATUR COMPAGNIE ekologiškų vištienos sultinio kubelių
Žiupsnelio KOTANYI sriubos žalumynų
1 saujos avinžirnių
½ šaukštelio kumino
½ šaukštelio maltos kalendros
2–3 šaukštų ŽEMAITIJOS PIENO kastinio
AGOTOS viso grūdo duonos su daigintais rugiais (patiekti)
1. Morkas supjaustykite stambesniais, įstrižais griežinėliais. Salierą supjaustykite pusžiedžiais, svogūną – smulkiau nei pusžiedžiais. Česnaką susmulkinkite.
2. ZYLE keptuvėje, ant didelės kaitros, apkepkite morkas, svogūnus ir salierą, įpilkite aliejaus. Joms apkepus apibarstykite sriubos žalumynais.
3. Į ZYLE puodą supilkite vandenį, sudėkite sultinio kubelius ir juos ištirpinkite virindami.
4. Į sultinį suberkite apkeptas daržoves ir virkite apie 15 min.
5. Sausoje keptuvėje apkepinkite avinžirnius, įberkite kumino, kalendros ir smulkintus česnakus.
6. Į paruoštą sriubą dėkite kastinio ir viską sutrinkite trintuvu.
7. Sriubą dėkite į serviravimo lėkštę ir užberkite ant viršaus avinžirnių, patiekite su duonos riekele.
ALFO PATARIMAI:
· Vištienos sultinio kubelius galite pakeisti daržovių ar provanso žolelių kubeliais.
· Jei norite, į šią sriubą galite įdėti bulvių.
· Sriubą galite pagardinti mėgstamos duonos skrudintais trupiniais ar riešutais.
Skanaus!
Comments