top of page

Morengų bučinukai (Receptas)

Šie mažučiai saldūs morenginiai sausainėliai labai patiks vaikams.

Morenginiai sausainiai_receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 100 °C


Morengų bučinukams pagaminti reikia:

  • 200 g miltelinio cukraus

  • 30 g sviesto

  • 2 šaukštai šaldytų uogų (geriausiai naudoti avietes)

  • 4 kiaušinių baltymų

  • 240 g cukraus

  • Keli lašai raudonų maistinių dažų.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 100 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Kiaušinių baltymus plakite, kol susidarys putos. Palaipsniui suberkite cukrų ir plakite, kol susidarys standi masė.

3. Ją padalykite per pusę. Vieną dalį nudažykite maistiniais dažais. Reikės trijų konditerinių maišelių. Į vieną įdėkite baltos spalvos morengų masės, į kitą – rožinės. Nukirpkite galiukus.

4. Į trečią konditerinį maišelį įdėkite antgalį su apvalia skylute, o po to – abudu maišelius.

5. Spauskite norimos formos morengus. Kepkite apie valandą, kol morengai taps sausi ir tvirti.

6. Uogas pertrinkite per sietelį. Miltelinį cukrų persijokite, sviestą ištirpinkite. Viską sumaišykite.

7. Gauta mase lipdykite morengus po du.


Morengų iš tokios porcijos išeina nemažai. Jie puikiai išsilaiko, tad galima išsikepti ir daugiau.


 

Daugiau receptų vaikams ir nevaikams rasite naujoje Alfo knygoje, kurią už super kainą įsigykite čia:


Naujausi įrašai

bottom of page