top of page

Morengų desertas su juodaisiais serbentais, ledais ir apelsinų padažu (Receptas)

Greitas desertas tiems, kurie nori kažko saldaus, bet lengvo, o galbūt negali apsispręsti, ką rinktis: desertinį kremą ar ledus? Rinkitės viską.

Morengų desertas su juodaisiais serbentais, edais ir apelsinų padažu_ apelsinų padažas_greitas desertas_desertas su ledais_VMGonline.lt
VMG nuotr.

4 asmenims


Morengų desertui su ledais ir juodaisiais serbentais pagaminti reikia:

  • 500 g vanilinių ledų

  • 100 g juodųjų serbentų uogienės

  • 12–15 mažų vieno kąsnio morengų

  • šviežių uogų (papuošti)

Apelsinų padažui:

  • 3 kiaušinių trynių

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 apelsino

  • 1 šaukšto apelsinų likerio

  • 50 g sviesto

1. Paruoškite apelsinų padažą: į nedidelį puodą sudėkite kiaušinių trynius, cukrų, tarkuotą apelsino žievelę ir šviežiai išspaustas sultis. Nuolatos maišydami kaitinkite ant mažiausios kaitros, kol padažas sutirštės, tuomet įmaišykite sviestą ir likerį. Palikite atvėsti, o tuomet dėkite padažą į šaldytuvą 1 valandai.

2. Į aukštesnes taures dėkite po šaukštą ledų, juodųjų serbentų uogienės, įpilkite paruošto apelsinų padažo ir įdėkite kelis morengus. Sluoksniuokite, kol pripildysite taures, pabaigoje apibarstykite uogomis.


Skanaus.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page