top of page

Miso, tofu ir daržovių iešmeliai su žaliąja citrina ir bazilikais (Receptas)


miso ir tofu ir daržovių iešmeliai, receptas
VMG nuotr.

2 asm.


Iešmeliams pagaminti reikia:

  • 1 raudonosios paprikos

  • 1 nedidelės cukinijos

  • 1 nedidelio brokolio

  • 200 g BERIEF ekologiško sojos pupelių tofu sūrio „Tofu Berief“

  • 1 žaliosios citrinos

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

Glazūrai:

  • 1 nedidelio gabaliuko imbiero

  • 1–2 skiltelių česnako

  • 1 nedidelės aitriosios paprikos

  • 2 šaukštų miso pastos

  • 2–3 šaukštų sojų padažo

  • 1 nedidelio ryšulėlio bazilikų

  1. Paprikas, cukinijas, brokolius ir BERIEF ekologišką sojos pupelių tofu sūrį „Tofu Berief“ supjaustykite vienodo dydžio dalimis ir permaišykite su druska, pipirais ir aliejumi. Druskos stenkitės dėti kuo mažiau, kadangi bus sūri glazūra. Žaliąsias citrinas supjaustykite skiltelėmis.

  2. Pjaustytas daržoves ir tofu sūrį sumaukite ant iešmelio tokia seka: tofu, paprika, cukinija, brokoliai. Iš abiejų pusių užmaukite citrinos skilteles.

  3. Imbierą, česnaką, aitriąją papriką ir baziliką smulkiai sukapokite. Smulkintas daržoves labai gerai permaišykite su miso pasta ir sojų padažu.

  4. Daržovių ir tofu iešmelius kepkite įkaitintame grilyje iš visų pusių po 2 min., kol apskrus ir daržovės beveik iškeps. Glazūruokite iešmelius miso glazūra ir apkepkite iš visų pusių po 30 sek.

  5. Nuimkite žaliosios citrinos skilteles nuo iešmelių. Daržovių ir tofu iešmelius dėkite į lėkštę, užpilkite miso glazūros, išspauskite keptų citrinų skilteles ir patiekite.

Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page