4 asm.
Gaminimas 40 min.
Zzz 2-3 val.
Reikia:
250 g tvirto tofu
2 šaukštų terijakio padažo
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų citrinos sulčių
Žiupsnelio žuvies ar kitokių mėgstamų prieskonių
Žiupsnelio druskos
3–4 „nori“ lapų
100 g kvietinių miltų
150 ml vandens
„Panko“ džiūvėsėlių
Aliejaus (kepti)
1. Iš pakuotės išimtą tofu švelniai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nusausintą tofu supjaustykite pailgais vienodo dydžio „piršteliais“.
2. Dubenėlyje sumaišykite marinatą iš terijaki padažo, alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, prieskonių bei druskos. Taip pagamintame marinate bent 2–3 val. marinuokite tofu.
3. „Nori“ lapus sukarpykite pailgomis juostelėmis. Sukarpytą „nori“ lapą akimirkai merkite į šaltą vandenį ir į jį įvyniokite marinuotą tofu „pirštelį“.
4. Miltus ir vandenį gerai išmaišykite. Turi gautis skystos blynų masės mirkalas, atsižvelgdami į tai koreguokite vandens ar miltų kiekį.
5. Į „nori“ lapą įvyniotą tofu merkite į miltų mirkalą, apvoliokite „panko“ džiūvėsiuose ir įkaitintoje keptuvėje apkepkite iš abiejų pusių.
6. Patiekite su įvairiomis daržovėmis ar salotomis.