
4 asm.
Gaminimas 30 min.
Reikia:
250 g ančiukų filė su oda
100 g mėlynojo svogūno
3 skiltelių česnako
200 g pievagrybių
100 g špinatų
200 g grietinėlės
1 kg cepelinų tarkių
žiupsnelio maltos kalendros
žiupsnelio malto muskato riešuto
druskos, pipirų
1. Nusausinkite antienos filė popieriniu rankšluosčiu ir nulupkite odą. Likusią mėsos dalį supjaustykite pailgais gabalėliais.
2. Supjaustykite ančiukų odelę mažais kubeliais ir kepkite keptuvėje be riebalų. Pagardinkite druska ir pipirais. Kai apskrus, riebalus nupilkite į kitą keptuvę, kurioje kepsite antieną. Paskrudintus odos traškučius perdėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų likusį riebalą ir išliktų traškūs.
3. Į keptuvę su antienos gabaliukais sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, kapotą česnaką ir pievagrybius. Pagardinkite malta kalendra ir muskato riešutu. Šiek tiek apkepkite ir sudėkite špinatus. Supilkite grietinėlę.
4. Į verdantį vandenį įdėkite iš cepelino tarkio suformuotus rutuliukus. Virkite 10 min.
5. Į lėkštės centrą pilkite padažą ir įdėkite bulvių kukuliuku, pabarstykite anties odos traškučiais.