top of page

Mieliniai cukruoti sklindžiai



4–6 asm.

Gaminimas 60 min.

Kepimas 20 min.


Reikia:

  • 25 g šviežių mielių

  • 450 ml šilto vandens arba augalinio pieno

  • 2 šaukštų cukraus

  • 750 ml miltų + 1 šaukšto

  • 2–3 obuolių

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

  • Stambaus cukraus (pabarstyti)

  1. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su 1 šaukštu cukraus ir šaukštu miltų. Palikti 20–25 min., kol mielės suaktyvės. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.Persijotus miltus sumaišykite su druska, likusiu cukrumi ir supilkite į juos mielių tirpalą. Viską maišykite 6–8 min. Pabaigoje suberkite obuolius.Palikite, kol tešla pakils – apie 30–35 min. Kepkite keptuvėje įkaitintuose riebaluose, nustatę vidutinę kaitrą. Iškepusius sklindžius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir apvoliokite cukruje. (Šį žingsnį galite praleisti – naudokite jums patinkantį pagardą.)


Daugiau receptų rasite specialioje knygutėje ČIA



Naujausi įrašai

bottom of page