Labai gardžios ir labai gražios mielinės bandelės su avietėmis. Galima naudoti šviežias, bet tinka ir šaldytos uogos. Išsikepkime šiek tiek vasaros, kol laukiame tikros vasaros!
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Mielinėms bandelėms su avietėmis pagaminti reikia:
20 g šviežių mielių
200 ml pieno
100 g cukraus
100 g ištirpinto sviesto
1 šaukštelio tarkuotos citrinų
žievelės
2 kiaušinių
500 g miltų
Žiupsnelio druskos
Bandelėms suformuoti:
150 g tepamosios varškės
1 šaukšto miltelinio cukraus
Saujelės aviečių (galima naudoti ir šaldytas uogas)
Kiaušinio plakinio (patepti)
Glajui:
100 g miltelinio cukraus
1 šaukšto citrinų sulčių
1. Mieles ištrinkite su cukrumi, supilkite pašildytą pieną, gerai išmaišykite. Įberkite 2 šaukštus miltų ir dar kartelį pamaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite 15–20 min., kad mielės suaktyvėtų.
2. Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai,
palaipsniui supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.
3. Tešlą dėkite į didelį sviestu pateptą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltoje vietoje apie 40–50 min., kol tūris padvigubės.
4. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą aukštais kraštais.
5. Tešlą plonai iškočiokite, patepkite varške, pabarstykite milteliniu cukrumi, paberkite aviečių
(šaldytų aviečių neatitirpinkite, bet galite šiek tiek pasmulkinti). Suvyniokite vyniotinį, supjaustykite nedidelėmis bandelėmis ir sudėkite jas į kepimo formą palikdami tarpus. Palikite kildintis 40 min. Prieš kepdami patepkite viršų kiaušinio plakiniu.
6. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje. Dar karštas bandeles pašlakstykite glajumi.
7. Glajui persijokite miltelinį cukrų ir sumaišykite su citrinų sultimis.
Skanaus.
Comentarios