top of page

Mielinės bandelės su avietėmis (Receptas)

Labai gardžios ir labai gražios mielinės bandelės su avietėmis. Galima naudoti šviežias, bet tinka ir šaldytos uogos. Išsikepkime šiek tiek vasaros, kol laukiame tikros vasaros!


mielinės bandelės su avietėmis_receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

Mielinėms bandelėms su avietėmis pagaminti reikia:

  • 20 g šviežių mielių

  • 200 ml pieno

  • 100 g cukraus

  • 100 g ištirpinto sviesto

  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinų

  • žievelės

  • 2 kiaušinių

  • 500 g miltų

  • Žiupsnelio druskos

Bandelėms suformuoti:

  • 150 g tepamosios varškės

  • 1 šaukšto miltelinio cukraus

  • Saujelės aviečių (galima naudoti ir šaldytas uogas)

  • Kiaušinio plakinio (patepti)

Glajui:

  • 100 g miltelinio cukraus

  • 1 šaukšto citrinų sulčių

1. Mieles ištrinkite su cukrumi, supilkite pašildytą pieną, gerai išmaišykite. Įberkite 2 šaukštus miltų ir dar kartelį pamaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite 15–20 min., kad mielės suaktyvėtų.

2. Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai,

palaipsniui supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.

3. Tešlą dėkite į didelį sviestu pateptą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltoje vietoje apie 40–50 min., kol tūris padvigubės.

4. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą aukštais kraštais.

5. Tešlą plonai iškočiokite, patepkite varške, pabarstykite milteliniu cukrumi, paberkite aviečių

(šaldytų aviečių neatitirpinkite, bet galite šiek tiek pasmulkinti). Suvyniokite vyniotinį, supjaustykite nedidelėmis bandelėmis ir sudėkite jas į kepimo formą palikdami tarpus. Palikite kildintis 40 min. Prieš kepdami patepkite viršų kiaušinio plakiniu.

6. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje. Dar karštas bandeles pašlakstykite glajumi.

7. Glajui persijokite miltelinį cukrų ir sumaišykite su citrinų sultimis.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page