Varškės pyragas su avietėmis ir bananais (Receptas)

Drėgnas, purus, neatsivalgomas. Varškės pyragas su avietėmis ir bananais yra tikras pyragų pyragas.

Varškės pyragas su avietėmis ir bananais_pyragas su varške_bananų pyragas_pyragas su bananais_pyrago receptas_naminis pyragas_vmg receptas
VMG nuotr.

8-10 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 45 min.

Orkaitės t-ra 185 °C


Varškės pyragui su avietėmis ir bananais pagaminti reikia:

  • 200 g aviečių

  • 300 g kvietinių miltų

  • 300 g varškės

  • 5 kiaušinių

  • 250 g sviesto

  • 1 saujos šaldytų arba šviežių aviečių

  • 3 bananų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 4 šaukštų avižinių dribsnių

  • 1 stiklinės cukraus

  • 1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero šakniastiebio

  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus

1. Iki vientisos masės suplakite sviestą su cukrumi.

2. Po vieną muškite kiaušinius ir plakite toliau. Į šią masę po truputį dėkite dalį persijotų miltų ir maišykite.

3. Sudėkite varškę, tarkuotą imbierą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų bei likusius miltus.

4. Kepimo skardą ištepkite sviestu, pilkite dalį tešlos, o ant jos – du į šešias dalis sulaužytus bananus ir pusę aviečių.