Šios trikampės bandelės yra švedų virtuvės klasika. Klasika = laiko patikrinta, o tai reiškia, kad tikrai gardu. Puikiai tiks pusryčiams, pavakariams ir į priešpiečių dėžutę.
Bandelėms pagaminti reikia:
20 g šviežių mielių
100 ml pieno
80 ml vandens
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
100 g ištirpinto sviesto
2 kiaušiniai
600 g miltų
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
Žiupsnelio druskos
60 g minkšto sviesto
100 g DANSUKKER cukraus su cinamonu
1 šaukštelis malto kardamono
Kiaušinio patepti
1. Mieles ištrinkite su cukrumi, įpilkite šilto pieno ir vandens, gerai išmaišykite. Įberkite
3 kupinus šaukštus miltų ir dar kartelį pamaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite 15–20 minučių, kad mielės suaktyvėtų.
2. Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, palaipsniui supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.
3. Sudėkite į didelį sviestu pateptą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltoje vietoje apie 40–50 min., kol tūris padvigubės.
4. Sumaišykite DANSUKKER cukrų su cinamonu su kardamonu.
5. Tešlą plonai iškočiokite, patepkite minkštu sviestu ir gausiai pabarstykite DANSUKKER cukrumi su cinamonu ir kardamonu. Suvyniokite vyniotinį, supjaustykite trikampiais, per vidurį smarkiai įspauskite plona lazdele.
6. Sudėkite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Palikite kildintis 40 min. Prieš kepdami patepkite kiaušinio plakiniu.
7. Kepkite bandeles 15–18 min. 180 °C orkaitėje.
Skanaus.
Comments