top of page

Bandelės trikampėliai su cinamonu ir kardamonu (Receptas)

Šios trikampės bandelės yra švedų virtuvės klasika. Klasika = laiko patikrinta, o tai reiškia, kad tikrai gardu. Puikiai tiks pusryčiams, pavakariams ir į priešpiečių dėžutę.


bandelės su kardamonu_receptas
VMG nuotr.

Bandelėms pagaminti reikia:

  • 20 g šviežių mielių

  • 100 ml pieno

  • 80 ml vandens

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 100 g ištirpinto sviesto

  • 2 kiaušiniai

  • 600 g miltų

  • 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės

  • Žiupsnelio druskos

  • 60 g minkšto sviesto

  • 100 g DANSUKKER cukraus su cinamonu

  • 1 šaukštelis malto kardamono

  • Kiaušinio patepti

1. Mieles ištrinkite su cukrumi, įpilkite šilto pieno ir vandens, gerai išmaišykite. Įberkite

3 kupinus šaukštus miltų ir dar kartelį pamaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite 15–20 minučių, kad mielės suaktyvėtų.

2. Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, palaipsniui supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.

3. Sudėkite į didelį sviestu pateptą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltoje vietoje apie 40–50 min., kol tūris padvigubės.

4. Sumaišykite DANSUKKER cukrų su cinamonu su kardamonu.

5. Tešlą plonai iškočiokite, patepkite minkštu sviestu ir gausiai pabarstykite DANSUKKER cukrumi su cinamonu ir kardamonu. Suvyniokite vyniotinį, supjaustykite trikampiais, per vidurį smarkiai įspauskite plona lazdele.

6. Sudėkite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Palikite kildintis 40 min. Prieš kepdami patepkite kiaušinio plakiniu.

7. Kepkite bandeles 15–18 min. 180 °C orkaitėje.


Skanaus.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page