top of page

Menas virti makaronus: 12 kulinarinių patarimų

Kaip virti makaronus, kad girtų ne tik juos visokiomis formomis mėgstantys vaikai, bet ir makaronų ekspertai italai?


kaip virti makaronus_Alfo patarimai
VMG nuotr.

  1. Prisiminkite: makaronai mėgsta vandenį ir nemėgsta būti maišomi.

  2. Kiek reikia vandens makaronams? Labai skirtingos nuomonės. Vieni šefai sako, kad penkiskart daugiau nei makaronų (100 g makaronų – 500 g vandens), kitiems 100 g makaronų ir 1,5 l vandens mažai. Tad vandens negailėkite. Makaronai neužpyks.

  3. Vandenį pasūdykite prieš dedami makaronus. 1 l vandens – ne mažiau nei 1 šaukštelis druskos.

  4. Makaronus dėkite tik į verdantį vandenį.

  5. Kiek virti? Skaityti etiketę ir, remdamiesi gamintojo nurodymais, virkite. Jeigo norite normalių makaronų – virkite minute mažiau nei nurodyta ant pakuotės. Jeigu al dente – virkite 2-3 minutes trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Itališko kietumo – beveik nevirti.

  6. Virdami makaronus pamaišykite juos vienąkart. Ir užteks. Nereikia jų balamutyt.

  7. Išvirusių makaronų nelaikykite vandenyje, juos nukoškite. Dalį vandens atidėkite – galėsite juo šiek tiek praskiesti padažą, jeigu reikės.

  8. Nupylus vandenį, makaronų vandeniu papildomai neliekite. Galite įpilti šaukštą aliejaus ir permaišyti, kad makaronai nesuliptų. Bet jeigu makaronus dėsite iš karto į padažą, aliejaus papildomai nereikia.

  9. Į padažą dėkite neišvirtus iki galo makaronus, nes padaže makaronai dar virs kurį laiką.

  10. Valgykite makaronus su padažu, o ne padažą su makaronais.

  11. Vienam žmogui skaičiuokite 100 g makaronų pagrindiniam patiekalui.

  12. Ar verdant makaronus į vandenį pilti aliejų ar ne? Rinkitės patys, nes makaronai lieka makaronais, nesvarbu, virti su ar be aliejaus. Tiesa, verdant su aliejumi, vanduo mažiau putoja.


 

MAKARONŲ PADAŽO RECEPTAS

  1. Susmulkinkite česnako skilteles.

  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir nestipriai pakepinkite česnaką.

  3. Konservuotus savo sultyse pomidorus sutrinkite su sultimis ir supilkite į keptuvę su česnaku.

  4. Suberkite džiovintus bazilikus ir troškinkite nustatę mažą kaitrą, kol viskas sutirštės. Ataušinkite.

  5. Galite įberti žiupsnelį cukraus dėl subalansuoto skonio.


Sėkmės ir skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page