Gaminimas 20 min.
Kepimas 15-20 min.
Zzz 2 val.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
Tešlai:
125 g sviesto
2 kiaušinių trynių
75 g cukraus miltelių
2 šaukštų grietinės
250 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
100 ml “LAVAZZA espresso” kavos
Kremui:
250 g maskarponės
70 g cukraus miltelių
40 g smulkintos želatinos
250 ml (36 %) grietinėlės
500 g mėgstamų uogų (aviečių, braškių, gervuogių, šilauogių, bruknių)
100 g cukraus
1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su tryniais, cukraus milteliais ir vanile. Sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite. Po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Paruoštą tešlą sudėkite į formą ir išlyginkite, kad būtų vienodo storio. Kepkite apie 15–20 min. Išimkite iš orkaitės ir palikite ataušti formoje.
3. Kremui: užkaitinkite truputį grietinėlės ir ištirpinkite joje želatiną. Su cukraus milteliais išplakite maskarponę. Iki putų išplakite grietinėlę ir sumaišykite su maskarpone ir želatina. Įdėkite 20 min. į šaldytuvą.
4. 150 g uogų sutrinkite su cukrumi. Likusias uogas padalykite pusiau.
5. Atvėsusį torto pagrindą apšlakstykite šalta juoda kava, aptepkite trintomis uogomis, užberkite pirmą pusę uogų, užpilkite kremą ir papuoškite likusiomis uogomis.
6. Tortą 2 val. įdėkite į šaldytuvą.
Comments