Tradiciniai čeburekai žadina apetitą, negalite jiems atsispirti? Pamėginkite netradicinius marmurinius su obuolių įdaru. Nesudėtingas receptas.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
10 nedidelių čeburekų pagaminti reikia:
Žiupsnelio KOTANYI cinamono
DANSUKKER cukraus miltelių (pagal skonį)
1 didelio obuolio
1 šaukšto sepijų rašalo
Aliejaus (kepimui)
Tešlai:
2 stiklinių aukščiausios rūšies miltų
4 šaukštų aliejaus
1 stiklinės karšto vandens
Žiupsnelio druskos
1. Miltus suberkite į dubenį, įberkite druskos, supilkite aliejų. Vandenį užvirinkite ir supilkite tiesiai ant miltų. Pirmiausia išmaišykite šaukštu (nes bus karšta), o po to minkykite rankomis. Jei reikia miltų – šiek tiek pamiltuokite stalą, bet nepersistenkite.
2. Suformuokite rutuliuką ir palikite maždaug 30 min. Uždenkite plėvele, kad neapdžiūtų.
3. Padalinkite tešlą į dvi dalis. Vieną išminkykite su sepijų rašalu. Tada iškočiokite ir sujunkite jas taip, kaip norite matyti savo čeburekus. Svarbu, kad tešlos sluoksnis būtų plonas.
4. Nulupkite obuolį, išpjaukite sėklas ir supjaustykite labai smulkiais gabalėliais.
5. Obuolius sumaišykite su cinamonu ir cukraus milteliais.
6. Dėkite ant tešlos įdarą ir formuokite čeburekus. Kepkite juos karštame aliejuje.
7. Patiekite apibarstę cukraus milteliais.
ALFO PATARIMAI:
· Nepadauginkite įdaro, nes tešla kepant gali plyšti.
· Tokius čeburekus galite daryti ir nedažydami tešlos su sepijų rašalu.
· Sepijų rašalą galite pakeisti sutrintu angliuku.
· Obuolius galite maišyti su trinta varške arba pasirinkti kitą vaisių. Vasarą ypatingai tiktų braškės.
Skanaus!