Greiti, orkaitėje kepti čeburekai tarsi pyragėliai (Receptas)

Šie čeburekai tikrai taps Jūsų TOP patiekalu ir konkuruos su visų mėgstamais kibinais.

orkaitėje kept čeburėkai, Alfo receptas
VMG nuotr.

#Alfodidysisšou žiūrėkite čia


Čeburėkams pagaminti reikia:

Įdarui:

  • ½ svogūno

  • 1 saujos kalendrų arba petražolių

  • 2 skiltelių česnako (nebūtinai)

  • 250 g KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių

  • Žiupsnelio KOTANYI pipirų mišinio

Tešlai:

  • 1 stiklinės riebesnio kefyro

  • 1 šaukštelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 šaukštelio valgomosios sodos

  • 1 šaukštelio jogurto arba grietinės

  • 1 šaukšto VILNIAUS margarino „Kepiniams“

  • 1½ stiklinės miltų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

Patiekimui:

  • 1 šakelės kalendros arba baziliko

  • 5 šaukštų grietinės arba jogurto

  • 5 šaukštų žaliųjų žirnelių (taip pat galima naudoti pomidorus arba marinuotus agurkėlius)

  • 1 saujos sultenių arba špinatų lapų

1. Vidutinio dydžio kubeliais susmulkinkite svogūną, petražoles, peiliu sutraiškykite ir susmulkinkite česnaką. Viską suberkite į dubenėlį ir pagardinkite KOTANYI pipirų mišiniu.

Į tą patį dubenėlį sudėkite KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių mėsą ir viską išmaišykite.

2. Į maišytuvą supilkite kefyrą, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, šaukšteliu dėkite sumaišytą su jogurtu arba grietine sodą, šaukštą VILNIAUS margarino „Kepiniams“, įberkite KOTANYI druskos ir du trečdalius miltų. Viską išmaišykite elektriniu maišytuvu. Tada į tešlą suberkite likusius miltus ir minkykite, kol tešla taps vientisa.

3. Toliau iš tešlos iškočiokite vidutinio dydžio apskritimus. Į kiekvieną iš jų dėkite po šaukštą įdaro, perlenkite pusiau ir užspauskite kraštus. Čeburekus dėkite į sviestiniu popieriumi VORTEX išklotą skardą ir kepkite 200 °C temp. orkaitėje 15–20 minučių.

4. Iškepusius čeburekus perpjaukite pusiau, sudėkite į puodelius ir į čeburekų vidų dėkite žirnelius, jogurtą, sultenių lapus ir šviežias kalendras.


Skanaus!