Reikia:
800 g vienodo dydžio nedidelių bulvių
Druskos
60 g sviesto
150-200 ml sultinio
60 g špinatų
Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės
Padažui:
1 skiltelės česnako
Nedidelio ryšelio krapų
Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės
1 šaukšto krienų
100 g OBELIŲ majonezo „Naminis“
Patiekti:
4-6 SPILVA marinuotų agurkėlių
Bulves sudėkite į prikaistuvį. Užpilkite vandeniu, kad tik apsemtų bulves, ir virkite. Bulvėms beveik išvirus, nupilkite vandenį, bulves kiek įmanoma padžiovinkite ir sudėkite į keptuvę su sviestu. Apkepkite iki gražios auksinės spalvos.Lengvai paspauskite bulves, kad jos sutrūktų, bet nesubyrėtų, šaukštu pilkite sultinį ant bulvių, kad įsigertų. Išgarinkite perteklinį sultinį ant stiprios kaitros. Patarkuokite šiek tiek citrinos žievelės, sudėkite špinatus ir patroškinkite, kol nuvys špinatai.Padažui susmulkinkite česnaką, krapus, sumaišykite su krienais, tarkuota citrinos žievele ir OBELIŲ majonezu „Naminis“.Bulves patiekite su padažu ir SPILVA marinuotais agurkėliais.
Comments