Lengvai marinuota triušiena ir prinokusio mango salsa – tai receptas, kuris neliūdės pamirštas. Puikiai subalansuoti skoniai, patogu kiekviena proga.
Mėsainiui su triušiena pagaminti reikia:
1 mėsainio bandelės
1–2 romaninių salotų lapų
4 šviežių mango griežinėlių
Kelių šviežių baziliko lapelių
2 LAPINO PUOTA triušienos užpakalinių kumpelių mėsos
Marinatui:
½ ropinio svogūno
1 skiltelės česnako
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto austrių padažo
Žiupsnelio cukraus
Druskos
Pipirų
Salsai:
½ prinokusio mango
2 šaukštelių apelsinų uogienės
Žiupsnelio aitriųjų paprikų
Druskos
1. Marinatui skirtus produktus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite. LAPINO PUOTA triušienos užpakalinių kumpelių mėsą įtrinkite marinatu ir palikite truputį pasimarinuoti.
2. Pamarinuotą triušieną iškepkite ant vidutinės kaitros kepsninės arba keptuvės. Kepkite vartydami apie 15–17 min.
3. Bandelę perpjaukite pusiau ir lengvai apkepkite ant kepsninės. Šalia apkepinkite mango griežinėlius.
4. Salsai skirtus produktus sutrinkite virtuvinio kombaino inde.
5. Vieną bandelės pusę aptepkite salsa, dėkite supjaustytą triušieną, plėšytus salotų lapus, vėl bandelę, apteptą salsa, keptus mango gabalėlius, likusią blauzdelę, užberkite bazilikų lapeliais.
Skanaus!