top of page

Lietiniai su plėšyta vištiena ir avokadų įdaru (Receptas)

Lietiniai blyneliai su įdaru, regis, yra labai paprastas ir kasdieniškas patiekalas. Visgi įdomus, gardus įdaras gali padaryti jį ypatingu ir itin mėgstamu. Išbandykite lietinius su plėšyta vištiena ir avokadais. Tai patiekalas, kuris tiks ir pietums, ir jaukiai vakarienei.


lietiniai su plėšyta vištiena_blyneliai_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

4 asm.

Gaminimas 40 min.



Lietiniams su plėšyta vištiena pagaminti reikia:

Lietiniams:

  • 2 kiaušiniai

  • 40 g cukraus

  • 40 ml aliejaus

  • 200 g miltų

  • 400 ml vandens

  • Žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 1 gerai prinokęs avokadas

  • 150 g varškės

  • 1 kiaušinis

  • 150 g vištienos filė

  • Citrina

  • Druskos

  • Citrinpipirių

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Mėtos lapelių papuošti

1. Tešlai sumaišykite visus ingredientus, išskyrus miltus ir vandenį. Tada persijokite miltus ir permaišykite – turi išeiti tiršta tešla. Supilkite vandenį, išmaišykite ir kepkite lietinius.

2. Avokadą, varškę ir kelis mėtos lapelius sutrinkite trintuvu, įspauskite citrinos sulčių ir įmuškite kiaušinį. Įberkite druskos ir citrinpipirių, sumaišykite.

3. Vištienos krūtinėlę pabarstykite druska, pipirais ir kepkite orkaitėje arba keptuvėje apie 7–8 min. Suplėšykite vištieną gabalėliais.

4. Viename lietinio kampe dėkite avokado masės ir trupintos vištienos. Sulankstykite. Kepkite keptuvėje arba orkaitėje, kol gražiai apskrus.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page