Lietiniai blynai su kumpiu ir cukinija


Lietiniai blynai su kumpiu ir cukinija, vmg receptas

8 asm.

Gaminimas 25 min.


Reikia:

Tešlai:

  • 2 kiaušinių

  • ½ l pieno

  • 6 šaukštų miltų

  • 3 šaukštų aliejaus

  • žiupsnelio cukraus

  • žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • 200 g karštai rūkyto kiaulienos kumpio

  • 1 cukinijos

  • keleto česnako laiškų

  • 125 g mocarelos

  • 4 šaukštų aliejaus kepti

  • druskos, pipirų

1. Gerai išplakite kiaušinius su druska, cukrumi ir trupučiu pieno. Po truputį berkite miltus ir plakite, kol neliks gumuliukų, tešla taps vientisa.

2. Tada supilkite likusį pieną ir aliejų. Pastatykite tešlą 15 min. išbrinkti, tuomet vėl gerai išmaišykite ir įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite lietinius blynelius.

3. Sutarkuokite cukiniją, suberkite smulkintus česnako laiškus ir juostelėmis pjaustytą kumpį. Pagardinkite druska ir pipirais.

4. Masę sumaišykite su tarkuota mocarela ir suvyniokite į blynelius.

5. Blynelius apkepinkite iš abiejų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje.