Špinatų lietiniai su rūkyta lašiša ir varškės kremu (receptas)

Puikus pusryčių pasirinkimas yra lietiniai blyneliai. Gal dar nesate bandę špinatų lietinių su lašišos ir varškės kremo įdaru? Receptas, vertas ne tik pabandymo! O su BLENDTEC smulkintuvu viską paruošite kone per akimirką.


špinatų lietiniai_varškės įdaras_ lietiniai su lašiša_pusryčių receptai
VMG nuotr.

3–4 asm.

Gaminimo laikas: 30 min.


Špinatų lietiniams pagaminti reikia:

  • 70 g VILNIAUS margarino su sviestu

  • 2 kiaušinių

  • 1½ stiklinės miltų

  • 1½ šaukšto cukraus

  • 2 saujų špinatų

  • 2 stiklinių pieno

  • 2 stiklinių grūdėtos varškės

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ saujos krapų

  • 100 g lašišos

  • Žiupsnelio druskos

  1. VILNIAUS margariną su sviestu išlydykite. Supilkite į BLENDTEC trintuvą kartu su miltais, kiaušiniais, druska, cukrumi, špinatais, 1½ stiklinės pieno ir sutrinkite iki vientisos masės.

  2. Varškę, česnakus, dalį krapų ir likusį pieną sutrinkite BLENDTEC mažesniuoju smulkintuvu iki kreminės masės.

  3. Blynų tešlą pilkite plonu sluoksniu į įkaitintą keptuvę ir tolygiai paskirstykite, kepkite apie 1 min. iš abiejų pusių.

  4. Iškepusius blynus dėkite į lėkštę, sudėkite varškės kremą, rūkytą lašišą. Papuoškite krapų šakelėmis.

Video receptas:


Skanaus!