Mėgstate mielines bandeles, bet esate įsitikinę, kad pasiruošti mielinę tešlą yra tikras vargas? Tačiau Alfas įrodė, kad mielinę tešlą pagaminti visiškai nesudėtinga. Išbandykite jo skanių pomidorinių bandelių su aštriu įdaru receptą.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
Mielinėms bandelėms su mėsa ir pomidorais pagaminti reikia:
250 g LAPINO PUOTA šviežios smulkintos triušienos
4 šaukštų OBELIŲ čili pipirų ir rapsų aliejaus (kepimui)
1 vidutinio svogūno
Žiupsnelio KOTANYI pipirų mišinio
1 skiltelės česnako
Žiupsnelio KOTANYI druskos
4 šaukštų DAUMANTŲ pomidorų padažo su saulėje džiovintais pomidorais „14 skonių“
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
Žiupsnelio KOTANYI provanso žolelių
4–6 šaukštų mėgstamos aštrios dešros
Tešlai:
200 ml kefyro
2 šaukštų DAUMANTŲ pomidorų padažo su saulėje džiovintais pomidorais „14 skonių“
Žiupsnelio KOTANYI provanso žolelių
1 šaukšto DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
5 g DR. OETKER sausų mielių
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI aitriosios paprikos
350–400 g KAUNO GRŪDAI miltų „Bajoriški Premium“
4 šaukštų OBELIŲ judrų ir rapsų aliejaus
1. Į ZYLE keptuvę pilkite čili pipirų ir rapsų aliejų, sudėkite šviežią smulkintą triušieną, pjaustytą svogūną, įberkite pipirų mišinio. Įtarkuokite česnako, įberkite druskos.
2. Dėkite pomidorų padažą su saulėje džiovintais pomidorais „14 skonių“, išjunkite ugnį ir viską išmaišykite. Įberkite maltos kalendros.
3. Į dubenį supilkite kefyrą, dėkite pomidorų padažą, provanso žoleles, nerafinuotą cukranendrių cukrų, sausas mieles, druską, aitriąsias paprikas. Viską išmaišykite. Maišant berkite miltus „Bajoriški Premium“, pilkite judrų ir rapsų aliejų. Tada tešlą rankomis iš viršaus sukite į apačią (kaip rodoma laidoje).
4. Indą, kuriame laikysite tešlą, ištrinkite aliejumi. Dėkite tešlą ir palaikykite ją šiltoje vietoje apie 1 val. Uždenkite kokiu nors audiniu.
5. Ant iškilusios tešlos užberkite miltų ir šiek tiek ją paminkykite.
6. Į kepimo skardą dėkite VORTEX kepimo popierių. Iš tešlos suformuokite bandelę ir dėkite ant skardos.
7. Ties tešlos viduriu dėkite paruoštą triušienos įdarą. Apibarstykite provanso žolelėmis. Ant viršaus dėkite pjaustytos aštrios dešros.
8. Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C temp. apie 15 min.
9. Patiekite apibarstę mėgstamomis žolelėmis.
ALFO PATARIMAI:
· Kefyrą naudokite kambario temperatūros, kad tešla greičiau pakiltų.
· Vietoje kefyro galite naudoti rūgpienį ar pasukas.
· Jei nevalgote mėsos, ją galite pakeisti grybais.
Skanaus!
Komentarai