top of page

Kynvos salotos su falafeliais (Receptas)

  • eglerace
  • 02-01
  • 1 min. skaitymo

Salotoms pagaminti reikia:

  • 1 pakelis „Garden Gourmet“ falafelių

  • 200 g bolivinės balandos (kynvos)

  • 100 g šviežių mini špinatų

  • 1 svogūno

  • 100 g granatų sėklų

  • Šiek tiek granatų melasos

  • 4 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 1 v.š. harisos

  • Šiek tiek citrinos sulčių

  • Šiek tiek šviežių mėtų

  • Druskos ir pipirų


  1. Išvirkite kynvą. Sumaišykite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus su nevirta kynva. Supilkite verdantį vandenį ir palikite pabrinkti (pagal instrukcijos ant pakuotės).

  2. Paruoškite kynvos salotas. Supjaustykite svogūną plonais žiedeliais ir atskirkite keletą mėtos lapelių. Sumaišykite kynvą šakute ir pagardinkite citrinos sultimis, žievele, druska ir pipirais. Tada įmaišykite svogūną, mėtą, špinatus ir granatų sėklas.

  3. Paruoškite salotų padažą. Sumaišykite harisą su granatų melasa, citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.

  4. Pakepinkite „Garden Gourmet“ falafelius iki auksinės spalvos (pagal instrukcijas ant pakuotės). Sudėkite salotas į dubenį. Ant viršaus suberkite falafelius ir apšlakstykite padažu. Papuoškite plonai supjaustytu svogūnu ir mėtos lapeliais.


Gardžių atradimų.


bottom of page