Kynvos salotos su falafeliais (Receptas)
- eglerace
- 02-01
- 1 min. skaitymo

Salotoms pagaminti reikia:
1 pakelis „Garden Gourmet“ falafelių
200 g bolivinės balandos (kynvos)
100 g šviežių mini špinatų
1 svogūno
100 g granatų sėklų
Šiek tiek granatų melasos
4 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 v.š. harisos
Šiek tiek citrinos sulčių
Šiek tiek šviežių mėtų
Druskos ir pipirų
Išvirkite kynvą. Sumaišykite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus su nevirta kynva. Supilkite verdantį vandenį ir palikite pabrinkti (pagal instrukcijos ant pakuotės).
Paruoškite kynvos salotas. Supjaustykite svogūną plonais žiedeliais ir atskirkite keletą mėtos lapelių. Sumaišykite kynvą šakute ir pagardinkite citrinos sultimis, žievele, druska ir pipirais. Tada įmaišykite svogūną, mėtą, špinatus ir granatų sėklas.
Paruoškite salotų padažą. Sumaišykite harisą su granatų melasa, citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Pakepinkite „Garden Gourmet“ falafelius iki auksinės spalvos (pagal instrukcijas ant pakuotės). Sudėkite salotas į dubenį. Ant viršaus suberkite falafelius ir apšlakstykite padažu. Papuoškite plonai supjaustytu svogūnu ir mėtos lapeliais.
Gardžių atradimų.
Garden Gourmet Lietuva receptas.